Ilja Teppo

Ilja kiertää heinäkuussa 2024 Suomea kokoonpanolla, jossa soittavat Sami Hopponen (haitari) ja Antti Huuskonen (Lyömäsoittimet ja mandoliini).
Valkeakosken illassa kuullaan Iljan omien laulujen lisäksi muun muassa hänen isänsä Jaakko Tepon lauluja, sekä muita persoonallisella ”twistillä” esitettyjä evergreenejä.

Kaarle Viikate ja Netta Skog

Kaarle Viikate & Netta Skog: Ikivihreitä tunnelmia ja tarinoita

Suomen metallimusiikista tutut Kaarle Viikate ja monissa eturivin bändeissä vaikuttanut harmonikan soittaja Netta Skog yhdistävät voimansa ensimmäistä kertaa ikinä. ”Oltiin samoilla festareilla keikalla Kallen kanssa ja pyysin hänet mun keikalle fiittamaan yhteen biisiin. Se oli ihan äärimmäisen kivaa ja yleisö tuntui yllättyneen positiivisella tavalla! Siitä se ajatus sitten lähti.” Netta kertoo.

 

Tämä duo haluaa tuoda yleisön lähemmäs niin sanottua ikivihreää aikaa ja on kerännyt ohjelmistoonsa klassikko-kappaleita niin Suomi-genrestä kuin myös ulkomaalaisista hiteistä. ”Olen aina tykännyt vastarannalta kantautuvasta haikeasta harmonikan soitosta. Nyt tuo sama äänimaisema on mahdollista kokea samalla lavalla upeisiin ikivihreisiin kietoutuneena! Molli to the max!” hehkuttaa Kaarle. Lähestymistapa on maanläheinen ja soundimaailma varsin perinteinen. Tässä konseptissa ”More is more” ei välttämättä päde, vaan halutaan luoda tunnelmaa tarinoilla ja kauniilla lyriikoilla.

Kaj Chydeniuksen Lauluja – Minja Koski, Mikael Saari

Kaj Chydeniuksen luottolaulajat Minja Koski ja Mikael Saari tulkitsevat Chydeniuksen tuotantoa pianisti Arto Piispasen säestyksellä.
Konsertissa kuullaan säveltäjän rakastetuimpia lauluja viideltä eri vuosikymmeneltä. Ohjelmistossa ovat muun muassa kauniit klassikot ”Hyvästi” ja ”Sinua, sinua rakastan”.

Orffit

Keskiössä puolivillit tarinat, läsnäolo ja monipuoliset sävellykset! Joidenkin tarkkailijoiden mukaan Orffien musiikki auttaa myös huumorintajuttomuuteen. Trio, joka antaa runsaan soitinkirjon ja väkevän soitannan värittämään arjen harmautta!

Saimaa

Saimaan uusi albumi Vol. 6 julkaistaan digitaalisesti 22.3.2024 ikonisen Love Records -levymerkin kautta. CD ja vinyyli saadaan 24.5. Yhtye julkaisee seuraavan albuminsa Vol. 7 syksyllä 2024. Bändin levyjulkkarikiertue käynnistyy albumin julkaisupäivänä maaliskuussa loppuunmyydyllä keikalla Hämeenlinnasta.

Matti Mikkolan luotsaama Saimaa on erityislaatuinen yhtye, joka jatkuvan sutkutuksen ja hutkutuksen ajamana kurkottaa kohti loputonta soittoeuforiaa. Huippumuusikoista koostuvan kollektiivin seikkailu musiikin parissa on vapautunutta, grandiöösiä ja ihanan rajoittamatonta. Pepe Willbergin ja Pyhimyksen solistoimien platinalevyjen, Ylen Urheilu-Suomi-scoren ja arvostelumenestykseksi nousseen cover-levyn kautta yhtye on synnyttänyt hallitun progen, classic rockin, funkyn viihdemusan sekä klasarin superpyörteen, jonka sävyissä soi Suomi-iskelmän kaiho.

60- ja 70-lukujen soundeista ja estetiikasta häpeilemättömästi ammentava Saimaa onkin ylväimmillään nimenomaan livenä, lukuisten huippumuusikoiden uppoutuessa hekumalliseen yhteissoittoon ja vuorojamitukseen, jota hallitsevat yltäkylläiset telepaattiset voimat.

Yhtyeen pääasialliset säveltäjät Matti Mikkola ja Eppu Kosonen ovat suomalaisen musiikkikentän mestarikokkeja, jotka ovat tehtailleet hittejä niin JVG:lle, Vesa-Matti Loirille, Paula Vesalalle, Kaija Koolle, Juha Tapiolle kuin Lauri Tähkällekin. Saimaan keittiössä operoidaan kuitenkin kaukana pop-musiikin laeista ja raameista. On kuin pääsisi nauttimaan mestarikokkien herkkuluomuksista heidän vapaa-ajallaan. Huikea ammattitaito, kokemus ja tekemisen riemu luovat villin, värikkään ja yllätyksellisen kokemuksen, joka ei hevillä unohdu.

Valkeakoski Big Band – Ultra Bran sävelin

Kultaa ja platinaa myyneet Ultra Bra -yhtyeen suosituimmat kappaleet ovat saaneet uudet, mutta perinteitä kunnioittavat sovitukset, joissa hyödynnetään taitavasti Valkeakoski Big Bandin instrumentaatiota kapellimestarin Lauri Lehtosen johdolla.

Konsertin loistavina solisteina ovat useista yhtyeistä tutut Johanna Kyykoski, Henrika Nieminen, Pekka Löövi ja Juha Viitala. Mukana on myös koskilainen viihdekuoro AkkaBellat.

Valkeakoskella syntynyt Johanna Kyykoski on tunnettu Emma-palkitusta ja kansainvälistä mainetta niittäneestä Tuuletar-yhtyeestä. Niin ikään valkeakoskelaislähtöinen Juha Viitala esiintyy Club For Five -lauluyhtyeessä, ja hänet on nähty myös UMOn solistina.

Lenni-Kalle Taipale & Osmo Ikonen ft. Joonas Kaikko: Kesärieha

Musiikin moniottelijat Osmo Ikonen ja Lenni-Kalle Taipale ensimmäistä kertaa Kesärieha -kiertueelle kesällä 2024! Tätä mielenkiintoista kaksikkoa täydentää nuori rytmi-nero Joonas Kaikko. Tämän yhtyeen keikoilla voi tapahtua mitä vaan! Ohjelmistoon kuuluu kaikkien tuntemia kappaleita sekä kotimaasta, että ulkomailta. Kappaleet on kuorrutettu tylikkäillä sooloilla ja nihin on jätetty tilaa improvisaatiolle, humoristisia välispikkejä unohtamatta.

Osmo Ikonen on suomalaisille tuttu lukuisista tv-ohjelmista. Merkittävimpänä mainittakoon SuomiLove, jossa Osmo toimi vuosia ohjelman solistina ja sovittajana. Televisioesiintymisten lisäksi Osmo on julkaissut neljä soololevyä. Lahjakas multi-instrumentalisti muistetaan myös huippusuositun Sunrise Avenue -yhtyeen jäsenenä.

Lenni-Kalle Taipale kuuluu Suomen työllistetyimpien muusikoiden kaartiin. Eleikkäästä ja tyylitajuisesta soitostaan tunnettu pianisti johtaa tv:ssä The Voice of Finland -housebändiä. Lisäksi Lenni-Kallen soittoa voi kuulla Elämäni biisi -ohjelmassa sekä lukuisissa muissa yhteyksissä.

Monen kotimaisen tähtiartistin taustayhtyeessä vaikuttanut Joonas Kaikko lukeutuu Suomen monipuolisimpien ja teknisesti taitavimpien lyömäsoittajien joukkoon. Vuosien varrella rumpali on soittanut muiden muassa Lenni-Kalle Taipale Trion, Cheekin, Isac Elliotin ja Abreun taustalla sekä esiintynyt useissa tv-ohjelmissa.

Eini

Eini, Suomen ainoa ja oikea diskokuningatar on tehnyt musiikkia vuodesta 1977 lähtien julkaistuaan debyyttinsä” Yes sir, alkaa polttaa” vain 17-vuotiaana. Pitkästä urastaan huolimatta artistin vauhti ei ole hidastumassa, vaan hän jatkaa uraansa entistäkin upeampana uuden musiikin siivittämänä. Artistin 16. studioalbumin ensimmäinen single ”Mun vuosi” julistaa vuoden olevan Eini vuosi, josta todisteena uran ensimmäinen Emma Gaala -ehdokkuus iskelmä kategoriassa.

”Kulunut vuosi 2023 oli minulle todellinen paluu musiikin soittolistoille. Tämä antoi tekijätiimilleni vahvan näytön, että olemme tehneet asioita kohdallani oikein. Olen innoissani tulevasta vuodesta ja musiikkia tulee tiiviiseen tahtiin. Seuraava vuosi on todellakin mun vuosi, mitä uusi singlekin vahvasti enteilee”– kertoo Eini.

Coitus Int 50 Revival

Vuonna 2023 tuli kuluneeksi tasan 50 vuotta legendaarisen Coitus Int -yhtyeen debyyttialbumin julkaisusta. Merkkivuotta juhlistaakseen yhtyeen perustajajäsenet Mikko Alatalo ja Pena Penninkilampi tekivät yhdessä tamperelaisen Hauli Bros -yhtyeen kanssa juhlakiertueen nimellä Coitus Int 50 Revival. Keikkailu jatkuu vuonna 2024, ja yhtye nähdään myös House of Olafissa kesäkuussa!

Coitus Int 50v Revival -keikoilla kuullaan kappaleita alkuperäisen yhtyeen kahdelta albumilta: ”Juice Leskinen & Coitus Int” (1973) ja ”Per Vers, runoilija” (1974). Levyt sisältävät monia ikonisia kappaleita, kuten ”Heinolassa Jyrää”, ”Hengitä sisko”, ”Hän hymyilee kuin lapsi” ”Juankoski Here I Come”, ”Elämässä pitää olla runkkua” sekä kakkoslevyn nimikkokappaleen ”Per Vers, runoilija”.

COITUS INT 50 REVIVALIN KOKOONPANO LIVEKEIKOILLA:
Mikko Alatalo – laulu, huuliharppu, kazoo
Pena Penninkilampi – laulu
Juri Lindeman – laulu
Kalle Alatalo – kitarat, laulu
Ari ”Selkä” Pulkkinen – basso, laulu
Harri ”Oinari” Vainionpää – rummut
Tero Kaario – koskettimet

Atomirotta

“Vanhan sanonnan mukaan: tekemällä oppii. Siihen kiteytyy täydellisesti Atomirotan filosofia. Kaikilla meillä kolmella on toki omat värikkäät taustamme musiikkimaailman pyörteissä, mutta kun ystävänpäivänä vuonna 2014 vedimme ensimmäisen keikkamme ATOMIROTTAna, ei meillä ollut hajuakaan mitä tuleman pitää. Tiesimme että intoa ja ideoita löytyy ja päätimme hypätä kimpassa, pää edellä musiikin syövereihin ja katsoa mitä tapahtuu.

Tässä sitä ollaan nyt – neljä kokopitkää levyä, hittisinkkuja, takana satoja armottomia keikkoja, oma nettikauppa, oma levy-yhtiö ja silti tuntuu että ollaan vasta oppimassa hommaa. Kaikki on alusta lähtien pidetty tiukasti, hienoa DIY-perinnettä kunnioittaen täysin omissa käsissä. Nyt julkaistaan musiikkia omalla Atomi-levymerkillä. Atomijuna vie ja me kolme, Rane, Mikko ja Juuso heitämme hiiliä pesään, pidetään kurssi oikeana ja omannäköisenä ja vaunut raiteilla. Pysykää mukana!”