Skip to content

Ensimmäinen tapahtumapäivä käynnistyy!

Työväen Musiikkitapahtumassa puhutaan seksistä, ilmastonmuutoksesta ja pakkoyrittäjyydestä – kaupunkifestivaalin kruunaavat mm. UMO Helsinki Jazz Orchestra, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Pyhimys sekä Ellinoora. Työväen Musiikkitapahtuma alkaa Valkeakoskella tänään torstaina. Nelipäiväinen kaupunkifestivaali yhdistää kantaaottavat keskustelutilaisuudet, huippuartistit ja modernin työväenaatteen unohtumattomaksi kokemukseksi, johon jokainen on tervetullut.

Keskustelujen teemat heijastavat vuotta 2019. Ilmastonmuutoksen, siirtolaisuuden ja työn muuttumisen lisäksi tapahtumassa käsitellään seksipositiivisuutta ja seksuaalisuuden voimaa. Kiihkeät tuulet – Naiset ja erotiikka on teemakonsertti, jossa seksistä ja erotiikasta kertovia lauluja esittävät Erin, Mari Rantasila, Mira Luoti ja Henrika Nieminen. Teemakonsertti on osa Työväen Musiikkitapahtuman, Kotkan Meripäivien ja Luneten yhteistyötä.

Big bandeja, räppäreitä ja uusia pop-artisteja samalla lavalla

Tapahtumassa on tänä vuonna vahvasti esillä Big Band -musiikki, kun UMO Helsinki Jazz Orchestra esittää ainutlaatuisen Työväenlaulu Jazz -konsertin, jossa tunnettuja työväenlauluja kuullaan uudelleen sovitettuina jazz-versioiksi. Konsertin solisteja ovat Vuokko Hovatta, Jesse Kaikuranta sekä Club for 5 yhtyeestä tuttu Juha Viitala.
Lisäksi tapahtumassa nähdään suurta suosiota kerännyt Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, kun Työväen Sivistysliitto juhlii 100-vuotisjuhlavuottaan. Hip hopia ja jazz-musiikkia esittävä yhtye on ilmoittanut lopettavansa toimintansa tämän vuoden lopussa, joten nyt on oiva tilaisuus nähdä tämä 21-henkinen suurkokoonpano vielä kerran lavalla. Orkesterin solisteja ovat suomi-räpin pioneerit Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren
Työväen Musiikkitapahtumassa on helppo törmätä myös uusiin artisteihin. Sitku, Sofa ja F heittävät festareilla harvinaisen yhteiskeikan, joka yhdistää räpin ja popin energisellä ja tuoreella tavalla. Naisenergiaa tarjoaa myös siskosten muodostama Maustetytöt, jonka tarinat kertovat työnteosta ja työttömyydestä, samanaikaisesta puutteesta ja liiallisuudesta, kasvattamisesta ja kasvamisesta, ja vaikkapa marjanpoiminnasta.
Näiden lisäksi tapahtumassa esiintyvät mm. Ismo Alanko, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Stam1na, Funky Kingston feat. Pelle Miljoona ja Marjo Leinonen, Evelina, Ellinoora, Pyhimys, Pepe Willberg, Vesterinen Yhtyeineen, Atomirotta, Anna Järvinen, Pää Kii, Kalevauva.fi, Los Salsanismo, Pauliina Kokkonen, Töyssy & Takalaittomat, Mokoma, Grandmother Corn, DJ Oku Luukkainen, Mikä Rämä, Ida Elina, Elina Teini, Teatteri Vanhan Jukon kvartetti, Heidi Kaarto & Aila Mattila, Ruusut, Minä & Nieminen, Ritva Koskensuu, RRR, FlamasCrew, Jukka Takalo, Viitasen Piia, Pikku Papun Orkesteri, Rajamäen pojat, John Westmoreland (USA) sekä Soikkuu.

Tapahtuman koko ohjelma: https://www.valmu.com/ohjelma/
Liput: https://www.valmu.com/liput/
Median akkreditointi: https://www.valmu.com/press/akkreditoituminen/

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!