Skip to content

Ensimmäinen tapahtumapäivä käynnistyy!

Työväen Musiikkitapahtumassa puhutaan seksistä, ilmastonmuutoksesta ja pakkoyrittäjyydestä – kaupunkifestivaalin kruunaavat mm. UMO Helsinki Jazz Orchestra, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Pyhimys sekä Ellinoora. Työväen Musiikkitapahtuma alkaa Valkeakoskella tänään torstaina. Nelipäiväinen kaupunkifestivaali yhdistää kantaaottavat keskustelutilaisuudet, huippuartistit ja modernin työväenaatteen unohtumattomaksi kokemukseksi, johon jokainen on tervetullut.

Keskustelujen teemat heijastavat vuotta 2019. Ilmastonmuutoksen, siirtolaisuuden ja työn muuttumisen lisäksi tapahtumassa käsitellään seksipositiivisuutta ja seksuaalisuuden voimaa. Kiihkeät tuulet – Naiset ja erotiikka on teemakonsertti, jossa seksistä ja erotiikasta kertovia lauluja esittävät Erin, Mari Rantasila, Mira Luoti ja Henrika Nieminen. Teemakonsertti on osa Työväen Musiikkitapahtuman, Kotkan Meripäivien ja Luneten yhteistyötä.

Big bandeja, räppäreitä ja uusia pop-artisteja samalla lavalla

Tapahtumassa on tänä vuonna vahvasti esillä Big Band -musiikki, kun UMO Helsinki Jazz Orchestra esittää ainutlaatuisen Työväenlaulu Jazz -konsertin, jossa tunnettuja työväenlauluja kuullaan uudelleen sovitettuina jazz-versioiksi. Konsertin solisteja ovat Vuokko Hovatta, Jesse Kaikuranta sekä Club for 5 yhtyeestä tuttu Juha Viitala.
Lisäksi tapahtumassa nähdään suurta suosiota kerännyt Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, kun Työväen Sivistysliitto juhlii 100-vuotisjuhlavuottaan. Hip hopia ja jazz-musiikkia esittävä yhtye on ilmoittanut lopettavansa toimintansa tämän vuoden lopussa, joten nyt on oiva tilaisuus nähdä tämä 21-henkinen suurkokoonpano vielä kerran lavalla. Orkesterin solisteja ovat suomi-räpin pioneerit Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren
Työväen Musiikkitapahtumassa on helppo törmätä myös uusiin artisteihin. Sitku, Sofa ja F heittävät festareilla harvinaisen yhteiskeikan, joka yhdistää räpin ja popin energisellä ja tuoreella tavalla. Naisenergiaa tarjoaa myös siskosten muodostama Maustetytöt, jonka tarinat kertovat työnteosta ja työttömyydestä, samanaikaisesta puutteesta ja liiallisuudesta, kasvattamisesta ja kasvamisesta, ja vaikkapa marjanpoiminnasta.
Näiden lisäksi tapahtumassa esiintyvät mm. Ismo Alanko, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Stam1na, Funky Kingston feat. Pelle Miljoona ja Marjo Leinonen, Evelina, Ellinoora, Pyhimys, Pepe Willberg, Vesterinen Yhtyeineen, Atomirotta, Anna Järvinen, Pää Kii, Kalevauva.fi, Los Salsanismo, Pauliina Kokkonen, Töyssy & Takalaittomat, Mokoma, Grandmother Corn, DJ Oku Luukkainen, Mikä Rämä, Ida Elina, Elina Teini, Teatteri Vanhan Jukon kvartetti, Heidi Kaarto & Aila Mattila, Ruusut, Minä & Nieminen, Ritva Koskensuu, RRR, FlamasCrew, Jukka Takalo, Viitasen Piia, Pikku Papun Orkesteri, Rajamäen pojat, John Westmoreland (USA) sekä Soikkuu.

Tapahtuman koko ohjelma: https://www.musarit.fi/ohjelma/
Liput: https://www.musarit.fi/liput/
Median akkreditointi: https://www.musarit.fi/press/akkreditoituminen/

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.