Skip to content

Hääpari on nyt valittu: Joonas ja Tiia menevät naimisiin Musareiden päälavalla

Joonas Salonen ja Tiia Silvennoinen menevät naimisiin Musareilla. Vihkipappi muistuttaa, että kirkko on siellä missä ihmisetkin. Ensi kesänä jokainen valkeakoskelainen saa kutsun häihin. Ja toki paikalle kutsutaan ihmisiä muualtakin, sadoittain.

Lahjoja ei tarvitse tuoda, mutta pääsymaksu on maksettava. Miljöönä on tehdasalue ja häälaulun laulaa Juha Tapio. Ei siis mikään ihan tavallinen hääpäivä.
Työväen Musiikkitapahtuman päälavalla vihittävä pari on nyt valittu. Yhteensä hakijoita oli toista kymmentä, joista kolme paria nousi yli muiden.
–Emme lopulta pystyneet raadin kanssa valitsemaan näiden kolmen ihanan parin väliltä, joten päädyimme arvontaan, kertoo tapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Pari tapasi Musareilla

Arpa osui tällä hetkellä Kangasalla asuvaan pariin, Tiia Silvennoiseen ja Joonas Saloseen. 23 vuotta tänä vuonna täyttävät Tiia ja Joonas aloittivat rakkaustarinansa juurikin Työväen Musiikkitapahtumassa vuonna 2013.

 Parin yhteiselo lähti liikkeelle nopeasti ja nyt heillä on kaksi pientä poikaa, 2,5-vuotias Eino ja reilun vuoden ikäinen Väinö.

–Kyllä me olemme puhuneet naimisiin menemisestä, mutta emme ole oikein aiemmin ehtineet, Tiia Silvennoinen naurahtaa.
Nyt pari odottaa jännityksellä heinäkuuta. Sukulaiset ja ystävät eivät vielä tiedä, että hääkutsu tipahtaa postiluukusta lähiaikoina. Kutsu onkin hieman tavallisesta poikkeava, sillä tapahtuma tarjoaa hääparin 50 vieraalle ilmaiset rannekkeet tapahtuma-alueelle.
Lisäksi vieraille on tarjolla tapahtuman puolesta kakkua ja kuohuviiniä. Loput tarjoilut hääpari kustantaa itse.
Musareiden puolesta tarjolla on myös muun muassa ajelu Juuso Waldenin vanhalla Jeepillä, hääkuvaus, juhlapaikka tapahtuma-alueella sekä hääyö.
–Ilman tätä meillä ei olisi varmasti ollut vielä tänä kesänä varaa mennä naimisiin. Minä olen vielä kotihoidontuella, joten säästöön ei juurikaan jää rahaa, Tiia sanoo.

“Kirkko on siellä, missä ihmiset”

Hääparin vihkii Sääksmäen seurakunnan seurakuntapastori Jarno Jalonen.
–Tästä alettiin puhua pappien kokouksessa ja siellä eräs kollegani ehdotti tehtävään minua. Hänen mielestään minussa olisi tarpeeksi särmää toimia festaripappina. Minä sitten totesin, että mikäpä ettei, Jalonen kertoo.
Satapäisen festariyleisön eteen astuminen jännittää hiukan, mutta vain sopivasti.
–Pieni jännitys pitääkin olla. Te vaikutatte mukavilta ihmisiltä, on ilo ja kunnia saada olla teidän vihkipappinne, Jalonen hymyilee tulevalle vihkiparille.
Vihkiminen tulee noudattamaan tietyiltä osin virallista kaavaa. Tietyin osin voidaan mukailla erikoislaatuista tilannetta.
–Katsotaan ja suunnitellaan yhdessä, että saisimme tilanteesta mahdollisimman paljon teidän näköisenne, hän lupaa parille.
Osalle ihmisistä kirkollinen vihkiminen festivaaliympäristössä on kauhistus. Jarno Jalonen kuitenkin muistuttaa, että vihkiä voi muuallakin kuin kirkossa.
–Kirkkohan on siellä, missä ihmiset ovat. Seiniin ei tarvitse takertua. Vihkimiselle ei ole olemassa oikeaa tai väärää paikkaa. Se valitaan sen mukaan, missä ihmiset haluavat mennä naimisiin ja missä he kokevat olevansa kotonaan.
Marianne Haapoja huomauttaa, että vihkimistilaisuus järjestetään jo kello 19, jolloin tapahtuma-alueella saavat olla lapsetkin.
–Maailmassa tapahtuu juuri nyt paljon negatiivisia ja pahoja asioita. On mielestäni hienoa, että voimme jakaa tällaisen onnellisen hetken ja antaa ihmisille mahdollisuuden osallistua onnen tunteeseen.
Alkuperäinen artikkeli: Valkeakosken Sanomat

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!