Skip to content

Helle hellii Työväen Musiikkitapahtumaa – tänään luvassa iskelmää, stand-upia ja yhteiskunnallisesti merkittäviä keskusteluja

Valkeakoskella järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma keräsi aloituspäivänä lähes 7000 hengen yleisön. UPM Tervasaaren tehtaan valoissa ja Myllysaaren museon pihamaalla järjestettävässä tapahtumassa juhlittiin helteisissä tunnelmissa.

Aloituspäivänä sukellettiin heti popin ja rockin syvään päähän, kun Apulanta, Mira Luoti ja Vesta tanssittivat tuhatpäistä yleisöä. Salakapakassa iltaa aloiteltiin Viinin ja virsien kera, kun taas perheen nuorisoa hemmoteltiin Valkeakosken Nuorisotoimen kanssa järjestetyllä Tubeklubilla ja maailmanmaineeseen nousseen Isac Elliotin keikalla. Genrerajoja rikkova punkbändi Huora piti huolta, ettei Teollisuussalissakaan tullut viileä.

Perjantaina luvassa iskelmää, stand-upia ja yhteiskunnallisesti merkittäviä keskusteluja

Työväen Musiikkitapahtuma yhdistää musiikkiin ja kulttuuriin kantaaottavia keskustelutilaisuuksia ja seminaareja. Yhdistelmä toimii saumattomasti myös tänä vuonna. Herroista ja duunareista vitsaillaan Duunari Stand upissa, kun yleisöä hauskuttavat Anitta “Iso A” Ahonen, Fathi Ahmed, Albert Kajava, Risto Koo Järvinen ja Sami Huhtala. Työpaikkojen määräysvallasta keskustellaan “Kuka määrää töissä?” -keskustelutilaisuudessa ja ruotsinsuomalaista työväenkulttuuria etsitään “Laulu koti-ikävästä” -elokuvan näytöksessä ja siihen liittyvässä seminaarissa.
Illalla musiikista nautitaan peräti 12 artistin voimin, kun Paperitorilla, Teollisuussalissa ja Salakapassa esiintyvät mm. Maraballs, Petteri Sariola, Suvi Teräsniska, Minä ja Nieminen, Happoradio ja Olavi Uusivirta. Yleisönkään ei tarvitse tapahtumassa olla tuppisuuna, sillä Sananvapauden torilla luritellaan työväenkaraokessa. Ennen karaokea torilla vietetään tapahtuman avajaisia, joissa musisoi laulaja-lauluntekijä Elsi Sloan.

Ohjelma 27.7.2018

JYLHÄVAARA
Vapaa pääsy
15.00 Laulu koti-ikävästä -elokuva. Esityksen jälkeen tutkija Saijaleena Rantanen haastattelee elokuvasta Kai Latvalehtoa. Yhteistyössä KSR:n Kristiina ja Ulf Sundqvistin rahasto, Riihisäätiö sekä Pohjola- Norden
SANANVAPAUDEN TORI
Vapaa pääsy
17.00 Avajaiset. Valkeakosken soittokunta ja laulaja-lauluntekijä Elsi Sloan.
18.00 Kuka määrää töissä? Keskustelutilaisuus työntekijöiden itsemääräämisoikeus ja#metoo työelämässä. Yhteistyössä Vasemmistoliitto
19.00 Työväenkaraoke
21.00 Matti laulaja-lauluntekijä
PAPERITORI
Päivä- tai tapahtumaranneke
18.00 Younghearted
19.00 Suvi Teräsniska
21.00 Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus
23.00 Olavi Uusivirta
01.00 Happoradio
TEOLLISUUSSALI
Päivä- tai tapahtumaranneke
20.10 Petteri Sariola
22.00 Jaakko Laitinen & Väärä raha
00.00 Mara Balls
SALAKAPAKKA
Päivä- tai tapahtumaranneke
18.00 Duunari Stand-up Yhteistyössä Työväen akatemia ja SAK
19.30 Minä & Nieminen
21.30 Laura Moisio
01.30 Japi Hyökyvaara

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!