Skip to content

Jesse Kaikuranta säväytti Nuoruustangolla Työväen Musiikkitapahtumassa

Aurinko ja lämpö hellivät Työväen Musiikkitapahtumassa Valkeakoskella ensimmäisen illan vierailijoita. Torstaina festivaalin musiikkiosuuden avannut Jesse Kaikuranta vieraili ensimmäistä kertaa tapahtumassa. Esiintymistä hyvillä mielin odottanut laulaja muisteli kuulleensa festivaalista paljon kehuja aiemmilta vuosilta.

“Hieno miljöö, fiilis on todella hyvä täällä tehtaan piippujen varjossa. Takana on jo nyt upea keikkakesä, vaikka edelleen esiintymisiä riittää elokuun loppuun asti. Tällä kertaa saatan tapahtuman historiaa kunnioittaen lisätä ohjelmistoon työväen laulun”, artisti lupaili aurinkoinen ilme kasvoillaan.

Kaikurannan keikka ei pettänyt paikalle saapuneita kuuntelijoita, vaan se tarjoili artistin tyyliin kauniita sanoituksia ja suuria tunteita niin laulajan omasta kuin muidenkin artistien tuotannosta. Mukana fiilistelleet kuuntelijat valloitti upea sovitus Kaj Chydeniuksen “Nuoruustangosta”, jolla Kaikuranta lunasti lupauksensa festivaalin perinteen muistamisesta.

Seuraavaksi esiintynyt riemastuttava Kaukolasipartio tanssitti ja hurmasi erityisesti tapahtuman naisyleisöä. Iskelmää, balkania ja diskoa estottomasti yhdistelevä bändi kumarsi myös musiikkitapahtuman juurille, kun he esittivät oman versionsa Irwinin “Työmiehen lauantaista”. Jaakko Tepon perilliset tovereineen viihdyttivät, villitsivät ja epäilemättä varastivat muutaman kuuntelijan sydämen.

Pohjois-Karjala oli tapahtuman torstai-illassa vahvasti edustettuna, kun Joensuussa perustetun Kaukolasipartion jälkeen illan päätti legendaarinen Neljä Ruusua. Ilkka Alanko kumppaneineen sai yleisön viihtymään paikalla hienon illan loppuun asti.

Perjantaina avajaiset ja energisiä esityksiä

Tänään perjantaina Työväen Musiikkitapahtuma jatkuu kello viideltä virallisilla avajaisilla PAM-lavalla, jossa kuullaan peruspalveluministeri Susanna Huovisen, Valkeakosken soittokunnan ja kaupungin avajaistervehdyksen lisäksi M. A. Nummisen & Pedro Hietasen musisointia. PAM-lavan muihinkin tapahtumiin on läpi illan vapaa pääsy: siellä päästään nauttimaan niin tapahtuman hengen mukaisesta Työväen- ja rauhanlaulujen karaokesta kuin esiintyjistä, joihin kuuluvat Pertti Palm & Tummat Tunteet, Japi Hyökyvaara ja Tes La Rok & Rauhatäti.

Alkuillassa kuullaan Paperitorilla Jonne Aaronin konserttia yhteistyössä kuljetusliittojen kanssa. Myöhemmin illalla energistä meininkiä tarjoilevat niin punk-bändi Pää Kii, Disco Ensemble ja aina kiinnostava laulaja-lauluntekijä Ismo Alanko. Keikkojen lisäksi tanssimaan pääsee myös Kirjaslammen tanssilavalla, jossa kello 20:stä eteenpäin yleisöä liikuttaa tanssiorkesteri Helminauha.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!