Skip to content

Juha Tapio ja J. Karjalainen tähdittävät Työväen Musiikkitapahtumaa tänään Valkeakoskella

Heinäkuun kohokohta koittaa viimein Valkeakoskella, kun järjestyksessään jo 43. Työväen Musiikkitapahtuma alkaa tänään torstaina. Festivaalin ensimmäisenä iltana saadaan nauttia neljästä huikeasta konsertista. Lisäksi torstain ohjelmaan kuuluu Kuvataidetta: Herrat Ylppö & Martikainen -näyttelyn avajaistilaisuus Kulttuuripaja Jylhävaarassa kello 19. Avajaiset ovat kaikille avoimet, ja paikalle saapuu myös Jarkko Martikainen, toinen taiteilijoista.

Ensimmäisenä lavalle nousee Juha Tapio, joka on puhutellut monia lyriikoillaan aina vuoden 2003 Mitä silmät ei nää -hitistään lähtien. Suomen suosituimpiin kuuluvan lauluntekijän kappaleet ovat kivunneet listojen kärkeen kerran jos toisenkin. Estradin ottaa haltuun myös valkeakoskelainen jazz-yhtye OJS, jonka solisteina hurmaavat Lili Lambert ja Johanna Kyykoski.

Festivaalin päälavan illan huipentaa koko kansan J. Karjalainen, jonka uralle mahtuu täysosumia enemmän kuin äkkiseltään pystyy laskemaan. Suomalaisten syvimpiä tuntoja jo vuosien ajan tulkinnut konkari sai aiemmin keväällä huikeat kolme Emmaa, jotka olivat ansaittu palkinto muusikon uusimmasta levystä Et ole yksin. Ensimmäisen festaripäivän ohjelmaan kuuluvat myös hulvaton Korkokenkäjuoksu sekä ravintola Salakapakan jatkot, joita tähdittää Beatles-covereita soittava Blue Jay Way.

Festivaali kohoaa talkoohengessä

Tapahtuman tekijöiden odotukset ovat korkealla, ja noin 150-henkisessä talkooporukassa tunnelma on kohdallaan.

– Kovasti jännittää, miten kaikki sujuu ja paljonko kävijöitä saapuu. Sää näyttää suosivan, mutta helle tuo myös haasteita. Älkää unohtako juoda!, muistuttaa festivaalin toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Festareille saapuvien suositellaan hankkimaan lippunsa hyvissä ajoin, jotta suosituimpien esiintyjien keikkoja ei tarvitse kuunnella lippujonosta käsin. Lipunmyynti palvelee festivaalialueen kupeessa Kulttuuripaja Jylhävaarassa torstaina ja perjantaina klo 11–17 ja lauantaina klo 10–17. Kello 17 jälkeen liput voi hankkia festivaalialueen portilta.

Tehtaan pilli soi! Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella 24.–27.7.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!