Skip to content

Kansainvälisiä artisteja Työväen Musiikkitapahtumassa

Työväen Musiikkitapahtuma saa vieraikseen esiintyjiä myös ulkomailta. Kaukaa Suomeen matkaaville artisteille kertyy kilometrejä huikea määrä, sillä toinen heistä saapuu Isosta-Britanniasta ja toinen Argentiinasta saakka. Näitä keikkoja ei festarikävijöiden kannata jättää väliin mistään hinnasta, sillä luvassa on Valkeakoskella harvinaista herkkua: brittiläistä punkkia ja argentiinalaista tangoa.

Punkkari ei peittele mielipiteitään

Ison-Britannian uutta punk-aaltoa edustava Louise Distras saapuu tänä kesänä Suomeen ensimmäisen kerran. Viime syksynä voimakasääninen laulaja-lauluntekijä julkaisi debyyttialbuminsa Dreams from the Factory Floor, joka on hieno kokonaisuus tarttuvia punk- ja folk-vaikutteisia biisejä. Distras käsittelee lyriikoissaan ajankohtaisia aiheita kritisoiden muun muassa kerskakulutusta ja omistuksen liiallista keskittymistä.

Brittiläisen protestilauluperinteen jatkajana pidettyä muusikkoa on verrattu Billy Braggiin ja Joe Strummeriin, joiden legendaarisissa sanoituksissa kantaaottavuus oli yhtä lailla tärkeää. Distras kuitenkin haluaa myös korostaa tyylinsä ainutlaatuisuutta ja omaa minuuttaan.

– En koe suoranaisesti olevani protestilaulaja. Olen nuori nainen Wakefieldin kaupungista, ja haluan ainoastaan kertoa tuleville sukupolville, millainen maailma on juuri nyt, artisti kuvailee.

Louise Distras esiintyy PAM-Lavalla perjantaina 25.7. kello 23.30 alkaen. Konserttiin on vapaa pääsy.

Tangon taikaa ja tahtien taituruutta

Aivan toisenlaista tunnelmaa tarjoaa Martín Alvarado lauantain konsertissaan. Argentiinan parhaaksi tangolaulajaksi kutsutun Alvaradon lauluissa ihmetyttävät niin laaja ääniala kuin vuolas tunneskaala, ja artistin repertuaariin kuuluvat sekä argentiinalaisen tangon klassikot että uudet tangokappaleet.

Suomi ja suomalaiset liittyvät laulutaiteilijan uran alkuun olennaisesti. 2000-luvun alussa Alvarado bongattiin laulamassa Barcelonassa, josta hänet kutsuttiin esiintymään Suomeen. Argentiinalaisen maine kiiri maassamme nopeasti, ja muutaman viikon kuluttua laulaja esiintyi jo Tampere Filharmonian kanssa. Sittemmin artisti on ollut hyvin odotettu vieras suomalaisissa tangopiireissä.

Konsertissa Alvaradoa säestää Mikko Helenius pianolla ja haitarin sukuisella bandoneonilla. Helenius on opiskellut kirkkomusiikkia ja työskennellyt kanttorina pääkaupunkiseudun seurakunnissa, minkä lisäksi hän on kunnostautunut myös säveltäjänä ja sovittajana. Helenius ja Alvarado ovat kiertäneet maailmaa yhdessä musisoiden, ja vuosia jatkunut yhteistyö näkyy kaksikon lavaesiintymisessä upealla tavalla.

Martín Alvarado “Así es mi tango” with Mikko Helenius kuullaan PAM-Lavalla lauantaina 26.7. kello 19.30. Konserttiin on vapaa pääsy. Esitys on saanut nimensä Alvaradon albumista Así es mi tango, Tämä on minun tangoni.

Lue lisää festivaalin ohjelmasta täältä.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!