Skip to content

Keikkataukoa viettänyt Maija Vilkkumaa Työväen Musiikkitapahtumaan

Työväen Musiikkitapahtuman artistikattaus täydentyy jälleen loistavilla muusikoilla. Lähes neljän vuoden keikkatauolta palaava Maija Vilkkumaa on fanien iloksi kiinnitetty koko festivaalin aloittajaksi torstaille 23. heinäkuuta. Yli 300 000 levyä myynyt energinen artisti on yksi Suomen menestyneimmistä. Paperitorin keikalla kuullaan monipuolinen läpileikkaus Vilkkumaan uralta, ja luvassa on myös maistiaisia seuraavalta albumilta.

Tapahtuma jatkaa tänä vuonna konserttiyhteistyötään Sääksmäen seurakunnan kanssa, sillä festivaaliperjantaina lauluyhtye Club For Five saapuu taituroimaan Valkeakosken kirkon akustiikalla. Viiden laulajavirtuoosin muodostaman a cappella -yhtyeen Hiljainen hetki -konsertissa on mukana kirkkoherra Markku Antola.

Jazzin harmonioita festivaalilla tarjoavat Kirsti Alho ja Eero Ojanen trio Kansan Sivistysrahaston juhlavuoden konsertissa. Alho tunnetaan uskomattoman monipuolisena jazzlaulajana, ja Ojanen on saanut mainetta virtuoosisena jazzpianistina ja säveltäjänä.

Dave Lindholm tähdittää Paperibluesia

Vuoden 2014 Työväen Musiikkitapahtuman yhdeksi tähtihetkeksi kohonnut Paperiblues järjestetään osana festivaalia myös ensi kesänä. Bluesintäyteisen illan pääesiintyjäksi saapuu upean uran tehnyt Dave Lindholm, joka johdattaa kuulijat sinisten sävelten pariin huikeasti äänellään ja kitarallaan taituroiden.

Yleisön ihastukseksi Paperibluesissa esiintyvät lisäksi suomalaisen juurimusiikin huiput Ninni Poijärvi ja Mika Kuokkanen. Lavalle nousee myös klassista rockia soittava Soul Shine Society, jonka musiikki ammentaa 60- ja 70-lukujen perinteestä sekä hakee vaikutteita myös tuoreemmasta 90-luvun soundimaailmasta. Paperiblues järjestetään perjantaina 24.7. Kirjaslammen tanssilavalla yhteistyössä Paperiliiton kanssa.

Harri Saksalan keikalla riittää vauhtia ja hyviä juttuja

Festivaalilauantaina iltapäivä täyttyy akustisista sävelistä Harri Saksalan konsertissa. Moni muistaa laulajan maineikkaista pop/rock-yhtyeistä kuten Topmostista, Soulsetistä ja Apollosta. Väkevän tulkin sooloura on kuitenkin vienyt miestä vuosien mittaan musiikillisesti myös toisaalle vahvojen laulelmien ja chansonien pariin.

Artisti on esiintynyt Työväen Musiikkitapahtumassa vuosien varrella monta kertaa, mutta nyt kuultava konsertti on luokassaan ainutlaatuinen. Lavalla nähdään isiä ja poikia kahdesta perheestä, sillä mukana ovat Työväen Musiikkitapahtuman entinen taiteellinen johtaja Jani Uhlenius poikansa Altti Uhleniuksen kanssa sekä Harri Saksalan oma poika Santeri Saksala.

Viime vuonna kehutun kokoelmasarjansa Lauluja, vuosia, elämää julkaissut Harri Saksala esittää kokoonpanonsa kanssa monen tyylilajin säveliä. Luvassa on niin suomalaista laulelmaperinnettä ja folkia kuin Saksalan omia kappaleita sekä työväenmusiikkia.

– Vauhtia ei siis puutu ja hyviä juttuja riittää, Saksala lupaa.

Ohjelmassa myös manserockia ja räppiä

Tapahtuman tuoreisiin esiintyjäkiinnityksiin lukeutuvat myös Tampereen Pispalasta kotoisin oleva Hauli Bros, joka lämmittelee yleisön manserockin tunnelmiin festivaalitorstaina Puu-Salissa ennen legendaarisen Popedan keikkaa. Progressiivista rockia puolestaan tarjoaa lauantaina niin kriitikoiden kuin yleisönkin ylistämä Sammal, joka julkaisee uuden albumin toukokuussa.

Festivaaliperjantaina Sielun Veljet -yhtyeen karismaattisena kitaristina tunnettu Jukka Orma vetää tapahtumassa soolokeikan, ja seuraavana iltana vuoron saa rakastettu laulaja-lauluntekijä Matti Johannes Koivu yhtyeineen. Tunnelmaa ja taitoa riittää myös Viitasen Piia -yhtyeen astuessa SAK-Lavalle.

Työväen Musiikkitapahtuman jo julkaistuihin esiintyjiin kuuluvat mm. Jenni Vartiainen, Popeda, Egotrippi,Viikate, Pete Parkkonen, Aurora, Satin Circus, Gommi ja Pommi, Amadeus Lundberg, Atomirotta, Pimeys, Shava, Pekko Käppi & K.H.H.L. sekä Jukka & Jytämimmit. Tapahtuman ohjelmistoon lukeutuvat myös Ekakerta – uusien laulujen festivaali, Toverit herätkää -konsertti sekä Punatukkaiselle tytölleni – Olavi Virta 100 vuotta -konsertti. Ohjelmistoa julkaistaan lisää pitkin kevättä joka kuukauden 15. päivä.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!