Skip to content

Keikkataukoa viettänyt Maija Vilkkumaa Työväen Musiikkitapahtumaan

Työväen Musiikkitapahtuman artistikattaus täydentyy jälleen loistavilla muusikoilla. Lähes neljän vuoden keikkatauolta palaava Maija Vilkkumaa on fanien iloksi kiinnitetty koko festivaalin aloittajaksi torstaille 23. heinäkuuta. Yli 300 000 levyä myynyt energinen artisti on yksi Suomen menestyneimmistä. Paperitorin keikalla kuullaan monipuolinen läpileikkaus Vilkkumaan uralta, ja luvassa on myös maistiaisia seuraavalta albumilta.

Tapahtuma jatkaa tänä vuonna konserttiyhteistyötään Sääksmäen seurakunnan kanssa, sillä festivaaliperjantaina lauluyhtye Club For Five saapuu taituroimaan Valkeakosken kirkon akustiikalla. Viiden laulajavirtuoosin muodostaman a cappella -yhtyeen Hiljainen hetki -konsertissa on mukana kirkkoherra Markku Antola.

Jazzin harmonioita festivaalilla tarjoavat Kirsti Alho ja Eero Ojanen trio Kansan Sivistysrahaston juhlavuoden konsertissa. Alho tunnetaan uskomattoman monipuolisena jazzlaulajana, ja Ojanen on saanut mainetta virtuoosisena jazzpianistina ja säveltäjänä.

Dave Lindholm tähdittää Paperibluesia

Vuoden 2014 Työväen Musiikkitapahtuman yhdeksi tähtihetkeksi kohonnut Paperiblues järjestetään osana festivaalia myös ensi kesänä. Bluesintäyteisen illan pääesiintyjäksi saapuu upean uran tehnyt Dave Lindholm, joka johdattaa kuulijat sinisten sävelten pariin huikeasti äänellään ja kitarallaan taituroiden.

Yleisön ihastukseksi Paperibluesissa esiintyvät lisäksi suomalaisen juurimusiikin huiput Ninni Poijärvi ja Mika Kuokkanen. Lavalle nousee myös klassista rockia soittava Soul Shine Society, jonka musiikki ammentaa 60- ja 70-lukujen perinteestä sekä hakee vaikutteita myös tuoreemmasta 90-luvun soundimaailmasta. Paperiblues järjestetään perjantaina 24.7. Kirjaslammen tanssilavalla yhteistyössä Paperiliiton kanssa.

Harri Saksalan keikalla riittää vauhtia ja hyviä juttuja

Festivaalilauantaina iltapäivä täyttyy akustisista sävelistä Harri Saksalan konsertissa. Moni muistaa laulajan maineikkaista pop/rock-yhtyeistä kuten Topmostista, Soulsetistä ja Apollosta. Väkevän tulkin sooloura on kuitenkin vienyt miestä vuosien mittaan musiikillisesti myös toisaalle vahvojen laulelmien ja chansonien pariin.

Artisti on esiintynyt Työväen Musiikkitapahtumassa vuosien varrella monta kertaa, mutta nyt kuultava konsertti on luokassaan ainutlaatuinen. Lavalla nähdään isiä ja poikia kahdesta perheestä, sillä mukana ovat Työväen Musiikkitapahtuman entinen taiteellinen johtaja Jani Uhlenius poikansa Altti Uhleniuksen kanssa sekä Harri Saksalan oma poika Santeri Saksala.

Viime vuonna kehutun kokoelmasarjansa Lauluja, vuosia, elämää julkaissut Harri Saksala esittää kokoonpanonsa kanssa monen tyylilajin säveliä. Luvassa on niin suomalaista laulelmaperinnettä ja folkia kuin Saksalan omia kappaleita sekä työväenmusiikkia.

– Vauhtia ei siis puutu ja hyviä juttuja riittää, Saksala lupaa.

Ohjelmassa myös manserockia ja räppiä

Tapahtuman tuoreisiin esiintyjäkiinnityksiin lukeutuvat myös Tampereen Pispalasta kotoisin oleva Hauli Bros, joka lämmittelee yleisön manserockin tunnelmiin festivaalitorstaina Puu-Salissa ennen legendaarisen Popedan keikkaa. Progressiivista rockia puolestaan tarjoaa lauantaina niin kriitikoiden kuin yleisönkin ylistämä Sammal, joka julkaisee uuden albumin toukokuussa.

Festivaaliperjantaina Sielun Veljet -yhtyeen karismaattisena kitaristina tunnettu Jukka Orma vetää tapahtumassa soolokeikan, ja seuraavana iltana vuoron saa rakastettu laulaja-lauluntekijä Matti Johannes Koivu yhtyeineen. Tunnelmaa ja taitoa riittää myös Viitasen Piia -yhtyeen astuessa SAK-Lavalle.

Työväen Musiikkitapahtuman jo julkaistuihin esiintyjiin kuuluvat mm. Jenni Vartiainen, Popeda, Egotrippi,Viikate, Pete Parkkonen, Aurora, Satin Circus, Gommi ja Pommi, Amadeus Lundberg, Atomirotta, Pimeys, Shava, Pekko Käppi & K.H.H.L. sekä Jukka & Jytämimmit. Tapahtuman ohjelmistoon lukeutuvat myös Ekakerta – uusien laulujen festivaali, Toverit herätkää -konsertti sekä Punatukkaiselle tytölleni – Olavi Virta 100 vuotta -konsertti. Ohjelmistoa julkaistaan lisää pitkin kevättä joka kuukauden 15. päivä.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.