Skip to content

Kesän tunnelmallisin minifestivaali Kirjazz & Blues täyttää 10 vuotta – mukana juhlissa  Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet sekä Erja Lyytinen

Kirjaslammen tanssilavalla juhlitaan tänä vuonna pyöreitä. Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz&Blues järjestetään nyt kymmenettä kertaa ja juhlien vetonaulana esiintyvät mm. Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet sekä kitaravirtuoosi Erja Lyytinen. 

Kirjazz & Blues on intiimi blues- ja jazz-festivaali veden äärellä. Kirjaslammen tanssilavan miljöö on kuin suunniteltu tätä tapahtumaa varten. Kirkas lampi lumpeineen ympäröi lavaa ja jykevät männyt kurottelevat oksiaan sen suuntaan. 1950-luvulla suunniteltu tanssilava somistetaan räsymatoin ja tunnelmavalot valaisevat kesäyötä, kun maan eturivin muusikot virittelevät soittimiaan. 
Kirjazz & Blues järjestetään 5.-6.7.2019 Valkeakosken Kirjaslammen Tanssilavalla. Tapahtuma on jokaisen bluesin ja jazzin rakastajan kesän kohokohta, jossa musiikki ja tunnelma ovat etusijalla. Myös artistit rakastavat tapahtumaa ja mukana on tänäkin vuonna maan eturivin muusikoita. 
Minifestivaalilla vietetään blues-päivää perjantaina ja lauantaina antaudutaan sielukkaan jazzin maailmaan. Perjantain ohjelmassa ovat maan johtaviin kitaravirtuooseihin lukeutuva Erja Lyytinen, AT’s Roots & Ramblin’ sekä Bluemares. Lauantaina jazzin merkeissä esiintyvät ruotsinkielisestä runoudesta ammentava Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet ja Kielo Kärkkäinen & Hot Heros. Illan aloittavat jalalle käyvät jazz-jamit. 
“Kirjazz & Blues on lämminhenkinen tapahtuma, jossa nostetaan esille kotimaisia huippulahjakkuuksia. Festari on syntynyt paikallisten kulttuuriperinteiden ja paikallisten jazzmuusikoiden yhdistettyä voimansa. On mahtava nähdä, miten moneen suomalaiset muusikot taipuvat!” Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja iloitsee. 
Kirjazz & Blues on viimeinen tapahtuma, joka Kirjaslammen lavalla järjestetään ennen sen remonttia.
Liput:
2pv lippu ennakko 35€ / ovelta 40€
1pv lippu ennakko 20€ / ovelta 24€
www.valmu.com/kirjazzblues

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!