Skip to content

Kirjazz kajahtaa lauantaina 5.7.2014

Kirjazz soi Kirjaslammen tanssilavalla Valkeakoskella jo kuudennen kerran lauantaina 5. heinäkuuta. Esiintyjänä hurmaa kotimaisen jazzin huippuihin kuuluva Dalindèo, ja mukana on myös valkeakoskelainen OJS solistinaan Lili Lambert.

Ovet aukeavat kello 19, ja ilta polkaistaan käyntiin jazz-haasteella kello 20. Haasteessa kuka tahansa yleisöstä voi nousta lavalle musisoimaan housebändin kanssa. Luvassa on rentoa jammailua, kokeilua ja kikkailua jazzin saralla, ja jamittelijoiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja. Estradille mielivien kannattaa ottaa mukaan omat soittimet (rumpuja ja koskettimia lukuun ottamatta) sekä nuotit housebändille.

Dalindèo luottaa omaperäisyyteen

Tapahtuman pääesiintyjä Dalindèo on kitaristi-säveltäjä Valtteri Pöyhösen luotsaama sekstetti, joka tunnetaan toisaalta jazzin perinteitä kunnioittavana ja toisaalta niitä tyylikkäästi uudistavana yhtyeenä. Kokoonpanoon kuuluvat myös saksofonisti Pope Puolitaival, trumpetisti Jose Mäenpää, basisti Pekka Lehti, rumpali Jaska Lukkarinen sekä perkussionisti Rasmus Pailos.

Yli kymmenvuotisen taipaleen kulkeneen Dalindèon viimeisin albumi Kallio herätti laajaa ihastusta, ja levy saikin ansaitsemansa vuoden 2013 Jazz-Emman. Musiikillisesti yhtye luottaa ainutlaatuiseen ja huoliteltuun sekoitukseen jazzia ja elokuvamusiikkia sekä suomalaista tangoa ja iskelmää. Biisien tanssittavuus ja vahvat melodiat lumoavat kuulijat uudelleen ja uudelleen.

Lili Lambert valloittaa OJS:n solistina

Jazzin upeista sävelistä saadaan nauttia myös OJS:n tahtiin. Yleisön suosioon sukeltavat Olli Jokinen bassollaan, Eero Kokkonen rummuillaan, Mikko Tekoniemi kitarallaan ja Juuso Horelli pianollaan. OJ’s Quartetista OJS:ksi nimensä vaihtaneen yhtyeen solistina taituroi Lili Lambert, joka nähtiin hiljattain myös Voice of Finlandissa ja Euroviisukarsinnoissa.

Viralliset jatkot järjestetään läheisessä Hotelli Waltikassa, jossa DJ Rezz Jakola pitää levysoittimen ja saksofonin avustuksella fiiliksen katossa pikkutunneille asti.

Kirjazzin taustalla toimii Työväen Musiikkitapahtuma ry yhteistyössä Valkeakosken Sanomien sekä Valkeakosken Osuuspankin kanssa. Tapahtumassa palvelee tuttuun tapaan Nimikin Kirjazzgrilli, joka loihtii pöytään muun muassa makoisaa lohta ja pulled pork burgereita.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!