Skip to content

Kirjazz kajahtaa lauantaina 5.7.2014

Kirjazz soi Kirjaslammen tanssilavalla Valkeakoskella jo kuudennen kerran lauantaina 5. heinäkuuta. Esiintyjänä hurmaa kotimaisen jazzin huippuihin kuuluva Dalindèo, ja mukana on myös valkeakoskelainen OJS solistinaan Lili Lambert.

Ovet aukeavat kello 19, ja ilta polkaistaan käyntiin jazz-haasteella kello 20. Haasteessa kuka tahansa yleisöstä voi nousta lavalle musisoimaan housebändin kanssa. Luvassa on rentoa jammailua, kokeilua ja kikkailua jazzin saralla, ja jamittelijoiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja. Estradille mielivien kannattaa ottaa mukaan omat soittimet (rumpuja ja koskettimia lukuun ottamatta) sekä nuotit housebändille.

Dalindèo luottaa omaperäisyyteen

Tapahtuman pääesiintyjä Dalindèo on kitaristi-säveltäjä Valtteri Pöyhösen luotsaama sekstetti, joka tunnetaan toisaalta jazzin perinteitä kunnioittavana ja toisaalta niitä tyylikkäästi uudistavana yhtyeenä. Kokoonpanoon kuuluvat myös saksofonisti Pope Puolitaival, trumpetisti Jose Mäenpää, basisti Pekka Lehti, rumpali Jaska Lukkarinen sekä perkussionisti Rasmus Pailos.

Yli kymmenvuotisen taipaleen kulkeneen Dalindèon viimeisin albumi Kallio herätti laajaa ihastusta, ja levy saikin ansaitsemansa vuoden 2013 Jazz-Emman. Musiikillisesti yhtye luottaa ainutlaatuiseen ja huoliteltuun sekoitukseen jazzia ja elokuvamusiikkia sekä suomalaista tangoa ja iskelmää. Biisien tanssittavuus ja vahvat melodiat lumoavat kuulijat uudelleen ja uudelleen.

Lili Lambert valloittaa OJS:n solistina

Jazzin upeista sävelistä saadaan nauttia myös OJS:n tahtiin. Yleisön suosioon sukeltavat Olli Jokinen bassollaan, Eero Kokkonen rummuillaan, Mikko Tekoniemi kitarallaan ja Juuso Horelli pianollaan. OJ’s Quartetista OJS:ksi nimensä vaihtaneen yhtyeen solistina taituroi Lili Lambert, joka nähtiin hiljattain myös Voice of Finlandissa ja Euroviisukarsinnoissa.

Viralliset jatkot järjestetään läheisessä Hotelli Waltikassa, jossa DJ Rezz Jakola pitää levysoittimen ja saksofonin avustuksella fiiliksen katossa pikkutunneille asti.

Kirjazzin taustalla toimii Työväen Musiikkitapahtuma ry yhteistyössä Valkeakosken Sanomien sekä Valkeakosken Osuuspankin kanssa. Tapahtumassa palvelee tuttuun tapaan Nimikin Kirjazzgrilli, joka loihtii pöytään muun muassa makoisaa lohta ja pulled pork burgereita.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.