Kirjazz & Blues 3.-4.7.2020

Kirjazz & Blues tarjoilee jälleen rytmin ja svengin hurmaa Valkeakoskella Kirjaslammen tanssilavalla 3.-4.7.2020


Heinäkuun alussa on jälleen tarjolla todellista herkkua jazzin ja bluesin ystäville, kun Kirjaslammen tanssilavan valtaa 3.-4.7. Kirjazz & Blues -minifestivaali, joka järjestetään nyt jo kahdettatoista kertaa. Tällä kertaa tapahtuman ohjelmisto rakentuu taitavien artistien ympärille, jotka herättävät luonnonkauniin Kirjaslammen ympäristön eloon.

Blues-päivänä 3.7. Kirjaslammella nähdään kotimaista bluesia suoraan huipulta. Lavalla nähdään bluestrio Dr. Helander & Third Ward feat. Little Willie Mehto, joka koostuu maamme pätevimmistä rytmimuusikoista ja joiden syvällinen bluesin kokemusperäinen tuntemus on antanut aiheen jopa maininnalle Suomi-bluesin superkokoonpanosta. Kun Ilkka Helanderin, bluesministerinäkin tunnetun Esa Kuloniemen ja Leevi Leppäsen trioa täydentää keikalla vielä huuliharppuvirtuoosi ja laulaja Little Willie Mehto, on meno taattua!

Illan toisena esiintyjänä nähdään akaalainen pitkän linjan bluesrock-yhtye Jake’s Blues Band & Maria Hänninen, joka on viihdyttänyt yleisöään jo vuodesta 1992 asti. Komean kitaroinnin siivittämää Texas-soundia on kuultu useilla klubeilla ja festareilla Suomessa sekä ulkomailla. Tämän vuoden keikoilla trio täydentyy sielukkaalla Maria Hännisellä, joka on laulaja-lauluntekijä ja monen instrumentin varressa häärivä ”musiikin sekatyöläinen”.

Blues-illan aloittaa Elina Hjelt & Pertti Puusaari Duo, joka tarjoilee perinteistä akustista country ja delta bluesia, joille ominaiset sorminäppäily, resonaattorikitarat ja slide-soitto vievät kuulijan takaisin bluesin alkulähteille. Bluesin lisäksi soitosta löytyy kaikuja vanhasta gospel-musiikista.

Lauantaina 4.7. tapahtuman virallisena jazz-päivänä lavalle nousevan Sami Saari & Jazzpojat -yhtyeen musiikki on korvia hivelevää ja tanssittavan svengaavaa jazzia ja soulia meiltä ja muualta. Suomalaisen soulmusiikin pienviljelijänä ja suurkuluttajana tunnettu Saari on aina ollut sielultaan jazzmies ja on siitä syystä koonnut yhtyeen, jossa vahva solismi sekä pettämätön svengi yhdistävät voimansa karismaattisen solistin kanssa.

Todellista jazz-herkkua tarjoilee myös Screaming Jay & The Bones -yhtye, joka koostuu jazzin ja rockin ammattilaisista Dalindéon Valtteri Pöyhösestä Whistle Baitin Lasse Sirkkoon. Bändi soittaa 50-luvun rhythm & bluesia mm. Louis Priman ja Ray Charlesin tapaan, ja sekaan mahtuu myös huimia tulkintoja jazzin helmistä ryyditettynä mielipuolisilla scat-sooloilla. Tämä energinen bändi ei jätä ketään kylmäksi!

OHJELMA 2020

Ovet aukeavat molempina päivinä klo 19:00. Showtime 20:00.

Bluespäivä pe 3.7.2020
– Dr. Helander Third Ward feat. Little Willie Mehto
– Jake’s Blues Band & Maria Hänninen
– Elina Hjelt & Pertti Puusaari Duo

Jazzpäivä la 4.7.2020
– Sami Saari & Jazzpojat
– Screaming Jay & The Bones

ENNAKKOLIPUT

Pe 3.7. ennakkoon 22,50 € / ovelta 24 €
La 4.7. ennakkoon 22,50 € / ovelta 24 €
2 päivää ennakkoon 37,50 € / ovelta 40 €
Lasten lippu (alle 15v) 1pv 9,50 €, 2pv 16,50 €

OSTA LIPUT TIKETTI.FI tai tapahtumatoimistosta.

Lisätiedot:
Tapahtumatoimisto
Kanavanranta 3A
37600 VALKEAKOSKI

info@valmu.com, 040 525 7177