Skip to content

Lauantaina Työväen Musiikkitapahtuma loppuunmyyty

Työväen Musiikkitapahtuman 40. juhlavuosi on ollut kävijämenestys. Lauantaina festivaalialueen liput myytiin loppuun hieman ennen Michael Monroen keskiöistä esiintymistä.

Tapahtumatorilla työväenliikkeen tulevaisuudesta keskustellut opetusministeri Jukka Gustafsson on laaja-alainen kulttuurin kuluttaja, joka pitää Työväen Musiikkitapahtuman harkitusti kootusta ohjelmistosta. Hän kiitteli tapahtuman kaikille avointa ilmaisohjelmaa, johon ohikulkijatkin voivat poiketa.
– Täällä keskustelua ei käydä suljettujen ovien takana, vaan kaikki ovat tervetulleita mukaan, Gustafsson summaa. Hänen mielestään yhteiskunnallisella keskustelulla on paikkansa Työväen Musiikkitapahtuman nykyisyydessä ja tulevaisuudessa.

Katri Helenan karisma ja ammattitaito lumosivat festivaalivieraat. Lauantai-illan säteilevä lavakuningatar kehui tapahtuman monipuolista ohjelmatarjontaa. Hän oli ilahtunut kuulijakunnalta saamastaan vastaanotosta.
– Yleisö oli todella hyvin mukana ja hyväksyi myös uudet lauluni. Olen ollut Valkeakoskella aiemmin 80-luvulla, ja toivon tapahtumalle menestystä jatkossa.

Asennetta ja ajateltavaa tarjosi Pertti Kurikan Nimipäivät yhteiskunnallisesti kantaaottavalla punkillaan. Kritiikin kärki kohdistui muun muassa päättäjiin ja eduskuntaan. Sympaattinen ja energiaa pursuava punkbändi veti Pam-lavan täyteen kaiken ikäistä yleisöä, joka sai myös kuulla, millaista on muiden säätelemä elämä kehitysvammaisten asuntolassa.

Michael Monroe ja hänen yhtyeensä on luokiteltu yhdeksi maailman tämän hetken parhaista rockbändeistä. Se näkyi ja kuului myös Työväen Musiikkitapahtuman 40-vuotisjuhlafestivaalissa. Valkeakoskelaisyleisöä hemmoteltiin tuhdilla setillä Michael Monroen tuotantoa usealta vuosikymmeneltä. Uusimmat kappaleet, kuten 78 ja All You Need, löytyvät viimeisimmältä Sensory Overdrive -levyltä. Demolition 23:n tuotannosta kuultiin muun muassa Nothin’s Alright ja Hammersmith Palais. Hanoi Rocks -fanit saivat myös oman osuutensa, kun Paperitorilla kuultiin Motovaitin, Taxi Driver ja Malibu Beach. Dramaattisen käänteensä keikkaan toivat salamat ja rankkasade, jotka antoivat lisäpotkua muutenkin energisen Monroen esiintymiseen.

Puu-salin teltan suojassa yön viimeinen esiintyjä Töyssy ja Takalaittomat tarjoili huiman annoksen klassikkorockia. Salamoiden välkkyessä kuultiin ammattimaisella otteella esitettynä niin Led Zeppeliniä, AC/DC:tä kuin Iron Maideniakin. Pahin ukkosmyrsky kiersi festivaalialueen siten, että yön keikat voitiin turvallisesti soittaa loppuun.

Työväen Musiikkitapahtuman ohjelma jatkui sunnuntaina helteisessä säässä. Koko perheen KumKumKummaa-rockseikkailu soi Seikkailupuistossa solisteinaan Katja Aakkula, Erin Anttila ja Ushma Karnani. Lasten riemu ja aurinkoinen sää olivat erinomainen päätös onnistuneelle Työväen Musiikkitapahtuman 40-vuotisjuhlafestivaalille.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!