Skip to content

Lauantaina Työväen Musiikkitapahtuma loppuunmyyty

JULKAISTU: 29.7.2012

Työväen Musiikkitapahtuman 40. juhlavuosi on ollut kävijämenestys. Lauantaina festivaalialueen liput myytiin loppuun hieman ennen Michael Monroen keskiöistä esiintymistä.

Tapahtumatorilla työväenliikkeen tulevaisuudesta keskustellut opetusministeri Jukka Gustafsson on laaja-alainen kulttuurin kuluttaja, joka pitää Työväen Musiikkitapahtuman harkitusti kootusta ohjelmistosta. Hän kiitteli tapahtuman kaikille avointa ilmaisohjelmaa, johon ohikulkijatkin voivat poiketa.
– Täällä keskustelua ei käydä suljettujen ovien takana, vaan kaikki ovat tervetulleita mukaan, Gustafsson summaa. Hänen mielestään yhteiskunnallisella keskustelulla on paikkansa Työväen Musiikkitapahtuman nykyisyydessä ja tulevaisuudessa.

Katri Helenan karisma ja ammattitaito lumosivat festivaalivieraat. Lauantai-illan säteilevä lavakuningatar kehui tapahtuman monipuolista ohjelmatarjontaa. Hän oli ilahtunut kuulijakunnalta saamastaan vastaanotosta.
– Yleisö oli todella hyvin mukana ja hyväksyi myös uudet lauluni. Olen ollut Valkeakoskella aiemmin 80-luvulla, ja toivon tapahtumalle menestystä jatkossa.

Asennetta ja ajateltavaa tarjosi Pertti Kurikan Nimipäivät yhteiskunnallisesti kantaaottavalla punkillaan. Kritiikin kärki kohdistui muun muassa päättäjiin ja eduskuntaan. Sympaattinen ja energiaa pursuava punkbändi veti Pam-lavan täyteen kaiken ikäistä yleisöä, joka sai myös kuulla, millaista on muiden säätelemä elämä kehitysvammaisten asuntolassa.

Michael Monroe ja hänen yhtyeensä on luokiteltu yhdeksi maailman tämän hetken parhaista rockbändeistä. Se näkyi ja kuului myös Työväen Musiikkitapahtuman 40-vuotisjuhlafestivaalissa. Valkeakoskelaisyleisöä hemmoteltiin tuhdilla setillä Michael Monroen tuotantoa usealta vuosikymmeneltä. Uusimmat kappaleet, kuten 78 ja All You Need, löytyvät viimeisimmältä Sensory Overdrive -levyltä. Demolition 23:n tuotannosta kuultiin muun muassa Nothin’s Alright ja Hammersmith Palais. Hanoi Rocks -fanit saivat myös oman osuutensa, kun Paperitorilla kuultiin Motovaitin, Taxi Driver ja Malibu Beach. Dramaattisen käänteensä keikkaan toivat salamat ja rankkasade, jotka antoivat lisäpotkua muutenkin energisen Monroen esiintymiseen.

Puu-salin teltan suojassa yön viimeinen esiintyjä Töyssy ja Takalaittomat tarjoili huiman annoksen klassikkorockia. Salamoiden välkkyessä kuultiin ammattimaisella otteella esitettynä niin Led Zeppeliniä, AC/DC:tä kuin Iron Maideniakin. Pahin ukkosmyrsky kiersi festivaalialueen siten, että yön keikat voitiin turvallisesti soittaa loppuun.

Työväen Musiikkitapahtuman ohjelma jatkui sunnuntaina helteisessä säässä. Koko perheen KumKumKummaa-rockseikkailu soi Seikkailupuistossa solisteinaan Katja Aakkula, Erin Anttila ja Ushma Karnani. Lasten riemu ja aurinkoinen sää olivat erinomainen päätös onnistuneelle Työväen Musiikkitapahtuman 40-vuotisjuhlafestivaalille.

Register Here to Attend

Fill in the form, or, if you prefer, Send Us An Email