Skip to content

Louise Distras sykähdytti upealla äänellään festivaaliperjantaina

Isosta-Britanniasta Valkeakoskelle saapunut Louise Distras säväytti konsertissaan Työväen Musiikkitapahtuman perjantai-iltana. Distras kehui keikkansa jälkeen valkeakoskelaista yleisöä, joka sai punkkarin tuntemaan olonsa lämpimästi tervetulleeksi.

Myös kuulijakunta villiintyi muusikon värikkään äänen voimasta, joka vaihtui välillä pehmeäksi ja herkäksi soundiksi. Laulujen välissä Distras kertoi taustoistaan ja ajatuksistaan, jotka tarjosivat kiinnostavan näkökulman illan aikana kuultujen kappaleiden lyriikoihin.

Nirvana innoitti nuorta punkkaria

Musiikista jo nuorella iällä innostunut Distras soitti viulua ja pianoa pienestä pitäen. 13-vuotiaana hän kuunteli Nirvanan Bleach-albumia, joka muutti nuoren tytön elämän lopullisesti. Kitaraopinnot alkoivat, ja musiikin avulla teini-ikäinen Distras sai ilmaista itseään vapaasti.

Punk vei mukanaan, ja vuosia myöhemmin, syksyllä 2013 artisti julkaisi kriitikkojen suosioon kivunneen debyyttialbuminsa Dreams from the Factory Floor.

– Laulujen teemana on ihmisten universaali unelma onnellisemmasta tulevaisuudesta, laulajatar kuvailee.

Musiikin voima on ainutlaatuinen

Työväenliike ja työntekijöiden oikeudet ovat lähellä Louise Distrasin sydäntä. Naisen mukaan työväenluokan yhtenäisyys on avain kohti nykyistä parempaa ja suvaitsevaisempaa maailmaa, jonka rakentamisessa musiikilla voi olla tärkeä rooli.

– Vaikkeivät kaikki sitä usko, musiikki voi oikeasti muuttaa maailmaa. Minun maailmani se on jo muuttanut, muusikko vakuuttaa.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!