Skip to content

Louise Distras sykähdytti upealla äänellään festivaaliperjantaina

Isosta-Britanniasta Valkeakoskelle saapunut Louise Distras säväytti konsertissaan Työväen Musiikkitapahtuman perjantai-iltana. Distras kehui keikkansa jälkeen valkeakoskelaista yleisöä, joka sai punkkarin tuntemaan olonsa lämpimästi tervetulleeksi.

Myös kuulijakunta villiintyi muusikon värikkään äänen voimasta, joka vaihtui välillä pehmeäksi ja herkäksi soundiksi. Laulujen välissä Distras kertoi taustoistaan ja ajatuksistaan, jotka tarjosivat kiinnostavan näkökulman illan aikana kuultujen kappaleiden lyriikoihin.

Nirvana innoitti nuorta punkkaria

Musiikista jo nuorella iällä innostunut Distras soitti viulua ja pianoa pienestä pitäen. 13-vuotiaana hän kuunteli Nirvanan Bleach-albumia, joka muutti nuoren tytön elämän lopullisesti. Kitaraopinnot alkoivat, ja musiikin avulla teini-ikäinen Distras sai ilmaista itseään vapaasti.

Punk vei mukanaan, ja vuosia myöhemmin, syksyllä 2013 artisti julkaisi kriitikkojen suosioon kivunneen debyyttialbuminsa Dreams from the Factory Floor.

– Laulujen teemana on ihmisten universaali unelma onnellisemmasta tulevaisuudesta, laulajatar kuvailee.

Musiikin voima on ainutlaatuinen

Työväenliike ja työntekijöiden oikeudet ovat lähellä Louise Distrasin sydäntä. Naisen mukaan työväenluokan yhtenäisyys on avain kohti nykyistä parempaa ja suvaitsevaisempaa maailmaa, jonka rakentamisessa musiikilla voi olla tärkeä rooli.

– Vaikkeivät kaikki sitä usko, musiikki voi oikeasti muuttaa maailmaa. Minun maailmani se on jo muuttanut, muusikko vakuuttaa.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.