Skip to content

Pepe Willberg, Ellinoora, Pyhimys ja keskiyön salsabileet – Työväen Musiikkitapahtuman lauantai takaa, että keikalla tekee mieli tanssia

Perjantaina vietettiin festivaalin toista päivää. Paperitorille suurimman yleisön keräsivät Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana ja Vesterinen Yhtyeineen. Illan yllättäjä oli Maustetytöt, joka veti myöhäisestä soittoajasta huolimatta Salakapakan tupaten täyteen ja tanssitti festivaalikansaa aamunkoittoon. 

Työväen Musiikkitapahtuma huipentuu lauantain keikkatykitykseen. Tänä vuonna lavalla nähdään yli 25 artistia mitä kiinnostavimmissa kokoonpanoissa. Tarjolla on niin työväenlaulujazzia UMO Helsinki Jazz Orchestran säveltämänä kuin vauvapalstalta  innoituksen saaneita kappaleita Kalevauva.fi:n esittämänä.
Ajankohtaiset aiheet ovat esillä niin musiikissa kuin keskusteluissa. Ilmastonmuutosta käsitellään sekä Ilmastococktailissa että Ilmastonmuutos ja talouspolitiikka -keskustelussa. Seksiä ja seksipositiivisuutta taas käsitellään Kiihkeät tuulet – naiset ja erotiikka teemakonsertissa, jonka solisteina kuullaan Mari Rantasila, Erin, Mira LuotijaHenrika Nieminen. Eivätkä leipäjonotkaan jää käsittelemättä, kun Pettuleivästä leipäjoonon kartoittaa Suomen nälkäjonoja ja köyhyyttä naimattomien naisten ja piikojen näkökulmasta. 
Jo kolmatta kertaa järjestettävän Los Salsanismon salsabileet takaavat jälleen tiiviin ja hikisen tunnelman. Demokraatin keskiyön salsabileistä on tullut kiinteä osa Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmaa. Heinäkuun pimenevä ilta ja kuumat salsarytmit tuovat palan latinalaista Amerikkaa suoraan Valkeakoskelle. 
Lauantain kaikki esiintyjät: Ellinoora, Pepe Willberg, Pyhimys, UMO Helsinki Jazz Orchestra solisteinaan Vuokko Hovatta, Jesse Kaikuranta & Juha Viitala, Mokoma, Pää Kii, Kalevauva.fi, Kiihkeät tuulet: Mari Rantasila, Erin, Mira Luoti ja Henrika Nieminen, Pauliina Kokkonen, Ruusut, Minä & Nieminen, Los Salsanismo, Ida Elina, Kikattava Kakkiainen, Jonna Pirttijoki, Duo Leppäset, Trio RRR, John Westmoreland (USA), Jonna Pirttijoki, Yöyhteislaulut 
Katso koko ohjelma: https://www.musarit.fi/ohjelma/

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.