Skip to content

Pepe Willberg, Ellinoora, Pyhimys ja keskiyön salsabileet – Työväen Musiikkitapahtuman lauantai takaa, että keikalla tekee mieli tanssia

Perjantaina vietettiin festivaalin toista päivää. Paperitorille suurimman yleisön keräsivät Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana ja Vesterinen Yhtyeineen. Illan yllättäjä oli Maustetytöt, joka veti myöhäisestä soittoajasta huolimatta Salakapakan tupaten täyteen ja tanssitti festivaalikansaa aamunkoittoon. 

Työväen Musiikkitapahtuma huipentuu lauantain keikkatykitykseen. Tänä vuonna lavalla nähdään yli 25 artistia mitä kiinnostavimmissa kokoonpanoissa. Tarjolla on niin työväenlaulujazzia UMO Helsinki Jazz Orchestran säveltämänä kuin vauvapalstalta  innoituksen saaneita kappaleita Kalevauva.fi:n esittämänä.
Ajankohtaiset aiheet ovat esillä niin musiikissa kuin keskusteluissa. Ilmastonmuutosta käsitellään sekä Ilmastococktailissa että Ilmastonmuutos ja talouspolitiikka -keskustelussa. Seksiä ja seksipositiivisuutta taas käsitellään Kiihkeät tuulet – naiset ja erotiikka teemakonsertissa, jonka solisteina kuullaan Mari Rantasila, Erin, Mira LuotijaHenrika Nieminen. Eivätkä leipäjonotkaan jää käsittelemättä, kun Pettuleivästä leipäjoonon kartoittaa Suomen nälkäjonoja ja köyhyyttä naimattomien naisten ja piikojen näkökulmasta. 
Jo kolmatta kertaa järjestettävän Los Salsanismon salsabileet takaavat jälleen tiiviin ja hikisen tunnelman. Demokraatin keskiyön salsabileistä on tullut kiinteä osa Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmaa. Heinäkuun pimenevä ilta ja kuumat salsarytmit tuovat palan latinalaista Amerikkaa suoraan Valkeakoskelle. 
Lauantain kaikki esiintyjät: Ellinoora, Pepe Willberg, Pyhimys, UMO Helsinki Jazz Orchestra solisteinaan Vuokko Hovatta, Jesse Kaikuranta & Juha Viitala, Mokoma, Pää Kii, Kalevauva.fi, Kiihkeät tuulet: Mari Rantasila, Erin, Mira Luoti ja Henrika Nieminen, Pauliina Kokkonen, Ruusut, Minä & Nieminen, Los Salsanismo, Ida Elina, Kikattava Kakkiainen, Jonna Pirttijoki, Duo Leppäset, Trio RRR, John Westmoreland (USA), Jonna Pirttijoki, Yöyhteislaulut 
Katso koko ohjelma: https://www.valmu.com/ohjelma/

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!