Skip to content

Ruokaravintola Salakapakka virittelee festivaalille kieltolakitunnelmaa

Työväen Musiikkitapahtuman vuoden 2014 uutuusravintola Salakapakka johdattelee asiakkaansa herkullisten aterioiden ääreen kieltolain hengessä. Ravintola on kuin suoraan 1920-luvulta, ja henkilökunnan vaatteetkin ovat ajan tyylin mukaiset yksityiskohtia myöten. Myös paikan sisustus henkii vuosisadan alun suuntauksia.

Aiempien vuosien festivaaliyleisö muistanee 90-luvun salakapakat, jotka palvelivat tapahtuman aikana ammattikoulun kellarissa. Tällä kertaa Salakapakka sijaitsee Kanavanrannan viihtyisässä ympäristössä, ja sisään pujahdetaan vaivihkaa Puu-Salin takaosasta. Ravintolan tunnelma on vertaansa vailla, ja ikimuistoinen ilta on taattu!

Festivaalitorstaina 24.7. Salakapakan jatkoilla kuullaan kello 01.00 alkaen maailman rakastetuimpia pop-kappaleita Blue Jay Wayn esittäminä. Valkeakoskelainen kokoonpano tulkitsee The Beatles -yhtyeen tuotantoa uskomattomalla intohimolla, joka valloittaa kuulijat alta aikayksikön.

Inspiraation lähteenä mestarisalakuljettaja

Salakapakan menu nostattaa veden kielelle jo pelkällä ensisilmäyksellä. Algoth Niskan Erikoinen, on kokonaisuus, joka oikein houkuttelee nautiskelemaan. Tarjolla on muun muassa BBQ-marinoitua savusaunapossua, Trokarin habaneropyöryköitä sekä Celian kasvispihviä ja pasta arrabiataa. Myös annoksiin kuuluvat lisukkeet vievät kielen mennessään taidokkaan maustamisen ansiosta. Kangasalalaisen Nordic Gourmet’n kokit todella osaavat asiansa!

Makoisa menu on saanut nimensä Algoth Niskalta, joka tuli tunnetuksi 1920-luvun Suomessa loistavana jalkapalloilijana mutta ennen kaikkea hurjapäisenä salakuljettajana. Sattuma otti ohjat käsiinsä, kun Algoth päätyi juuri ennen kieltolakiajan alkua ensimmäisen viinavarastonsa haltijaksi.

Herrasmiesrikolliseksi ja salakuljettajien kuninkaaksi tituleerattu “Agi” ryhtyi pian ostamaan, salakuljettamaan ja myymään pimeää alkoholia ammattimaisesti, ja kysyntää riitti. Agi oli hyvin kunnioitettu seikkailija ja elävä legenda, jolla oli läheiset suhteet niin työläisiin kuin herrasväkeen – kaikkiin paitsi virkavaltaan.

Kieltolaki – yli kymmenen vuotta “kuivuutta”

Kieltolaki juontaa juurensa raittiusliikkeen nousuun 1800-luvun lopussa, mutta laki astui voimaan vasta sodan jälkeen vuonna 1919. Kiellettyjen virvokkeiden piiriin kuuluivat juomat, joissa alkoholia oli enemmän kuin kaksi tilavuusprosenttia.Epäsuosittu kieltolaki ei suurista odotuksista huolimatta raitistanut kansaa, vaan se pikemminkin lisäsi ihmisten janoa ja siten myös salakuljetusta sekä yleistä levottomuutta. Neuvoa-antavan kansanäänestyksen jälkeen laki kumottiin vuonna 1932, ja Alkon myymälät avasivat ovensa saman vuoden huhtikuussa. Kaksi vuotta sitten kieltolain päättymisestä tuli kuluneeksi pyöreät 80 vuotta.

Voit varata seurueellesi pöydän Salakapakasta etukäteen tapahtumatoimistolta (info@valmu.com tai 040 525 7177 ) tai saapua paikalle muuten vain!

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!