Skip to content

Torstai täräytti Työväen Musiikkitapahtuman käyntiin

Torstai-illan pimetessä Työväen Musiikkitapahtuman 40-vuotisjuhlinnan aloitti suomalaisen sielun tulkki Arttu Wiskari. Wiskari sai yleisön innostumaan maalatessaan maalaismaiseman kuulijoiden mieliin. Sympaattinen artisti hurmasi valkeakoskelaisyleisön myös uusilla lauluillaan, mutta Tuntematon potilas ja Mökkitie olivat kuitenkin odotetuimmat kappaleet.

Illan yllättäjiä oli alkukesästä esikoislevynsä julkaissut Heli Kajo. Yleisö on ottanut jo vahvasti omakseen laulaja-lauluntekijän elämänmakuiset kappaleet:

– On mahdotonta kuvailla sitä, kuinka hieno tunne oli, kun ihmiset osasivat niin hyvin itse tekemäni sanoitukset. En ikinä unohda tätä iltaa, liikuttunut laulajatar kertoi uransa ensimmäisiin lukeutuvan festivaaliesiintymisen jälkeen.

Nousevan tähden jälkeen Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäisen illan kruunasi suomalaisen musiikkitaivaan kiintotähti Apulanta. Jo uransa alkuaikoina usein Valkeakosken nuorisotiloilla keikkaillut yhtye soitti uusimman, Kaikki kolmesta pahasta -levynsä tuotannon lisäksi myös vanhempia kappaleitaan, kuten Mato ja Käännä se pois.

Nimekkäiden koko kansan suosikkien lisäksi Työväen Musiikkitapahtuma tarjoaa kattauksessaan harvinaisempiakin herkkuja. Perjantaina esiintyvän Pirulaisen hyppysissä folk-poljento kohtaa rockin potkun. Posteljoona ja ystävät -kokoonpanon lavashow vääntää hymyn paatuneenkin rockpoliisin huulille. Yhteiskunnallisista aiheista lauluja tekevä Tundramatiks yhdistelee tuotannossaan kansanmusiikkia ja rämisevää rockia.

Perjantain viimeinen esiintyjä The Irrationals villitsee yleisön tanssimaan hip hop -mausteisella rytmimusiikillaan. Pääasiassa torvisoittajista koostuva The Petrojvic Blasting Company tarjoilee Musiikkitapahtuman juhlakansalle mustalaishenkisiä, erittäin tanssittavia ja tarttuvia rytmejä. Veljesten Justin ja Josh Petrojvicin perustama yhtye tulee Los Angelesista. Illan odotetuimpia esiintyjiä ovat lisäksi SF Blues, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Erin ja Pariisin Kevät.

Työväen Musiikkitapahtuman perjantaissa rajat eivät kahlitse musiikkielämystä: Myllysaaren museon pihan Rytmiringissä ei ole yleisöä ja esiintyjää, vaan kaikkien panos on merkittävä yhteisen rytmikkään taideteoksen luomisessa.

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella juhlii nyt 40-vuotista taivaltaan. Tapahtuman teemoja ovat tänä vuonna solidaarisuus ja lähiruoka. Solidaarisuusrannekkeen ostamalla tapahtumakävijät voivat antaa tukensa kehitysyhteistyölle, jolla parannetaan erityisesti naisten ja lasten asemaa Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa. Solidaarisuus-kehitysyhteistyöjärjestön Solidaarisuus toimii! -kampanjan keulakuvana on Työväen Musiikkitapahtumassa perjantaina 27.7. esiintyvä Jukka Poika.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!