Skip to content

Työväen Baarikatukierros sykähdytti Koskin kevättä helatorstain aattona

Valkeakosken keskustassa keskiviikkona 13.5. järjestetty Työväen Baarikatukierros piristi kaupungin kevättä sateisesta säästä huolimatta. Illan aikana kolme esiintyjää kiersivät kolmessa paikallisessa ravintolassa vetäen keikan kussakin kohteessa. Yleisö sai valintansa mukaan kuunnella kaikki esiintyjät yhdessä baarissa tai seurata suosikkiyhtyettään eri ravintoloihin.

Työväen Baarikatukierros oli jatkoa muutaman vuoden taukoa pitäneelle Yöväen Baarikatukierrokselle, joka järjestettiin edellisen kerran heinäkuussa 2009 osana Työväen Musiikkitapahtumaa. Tänä keväänä Työväen Musiikkitapahtuma herätti Baarikatukierroksen henkiin yhteistyössä Mama’s Barin, Pub Stellan sekä Rokkibaari Roudarin kanssa.

– Halusimme tuoda eloa Koskin kulttuurilliseen ilta-elämään sekä lisätä yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa, kertoi Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja tapahtuman taustoista.

Kitarat soivat ja yleisö viihtyi

Työväen Baarikatukierroksella esiintyivät tamperelainen rock-duo H.H.B., amerikkalaisesta juurimusiikista ammentava laulaja-kitaristi Nicky Rothen sekä Koskin oma The Starving Men.

H.H.B.:n keulakuva Heikki Haapaniemi kehui Baarikatukierroksen ideaa, ja iloitsi siitä, että saman illan aikana useampi bändi pääsee esiintymisen makuun.

– Ja ainahan on mukavaa saada aplodeja, Haapaniemi nauroi.

Tapahtuman lämminhenkistä tunnelmaa kiitteli myös Nicky Rothen, jonka keikkakalenteriin Baarikatukierros oli lisätty vain muutaman tunnin varoitusajalla. Sairastapauksen vuoksi viime hetkellä peruuttanutta Manzanaa tuuraamaan saapunut Rothen oli tyytyväinen ex tempore -esiintymiseensä ja niin oli miehen huikeasta kitarataituruudesta vaikuttunut yleisökin.

Jesse Forsströmin ja Anssi Sillanpään muodostama The Starving Men coveroi Baarikadulla akustisesti muun muassa Eppu Normaalin ja Bon Jovin hittejä, jotka saivat ravintolakansan hyräilemään ja laulamaan mukana.

– On todella hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään Valkeakoskella. Näitä lisää!, toivoivat Forsström ja Sillanpää.

Baarikatukierrokselle toivotaan jatkoa

Baarikatukierros ja sen ohjelmisto kirvoittivat positiivista palautetta niin yleisöltä kuin ravintoloiltakin.

– Hyvä, että ravintolayrittäjät tekevät tällaista yhteistyötä keskenään. Tulevaisuudessa Baarikatukierrosta voisi laajentaa entisestään useampaan ravintolaan, pohti Valkeakoskelle vastikään muuttanut Mallu.

– Väkeä olisi voinut olla vielä enemmänkin, mutta menoa ja meininkiä riitti silti hienosti, fiilistelivät The Starving Meniä kuuntelemaan tulleet Anna ja Terhi.

Ilta sujui mukavasti myös Mama’sin, Stellan ja Roudarin henkilökunnan puolesta. Ihmiset viihtyivät, esiintyjät olivat taitavia ja tapahtuma houkutti liikkeelle myös uusia asiakkaita.

– Elävää musiikkia ei voi koskaan olla liikaa, Roudarissa todettiin.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!