Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuma alkaa tänään Valkeakoskella

Vuoden odotetuin päivä Valkeakoskella koitti vihdoin, kun Työväen Musiikkitapahtuma alkaa tänään torstaina. 42. kertaa järjestettävän tapahtuman avaa kolme hyvin erilaista konserttia. Tapahtuman ensimmäinen esiintyjä on Suomen virallisen albumilistan ykkösenäkin ollut Jesse Kaikuranta, joka on valloittanut suomalaisten sydämet vaikuttavalla tavallaan tulkita laulutekstejä.

Herkkyys vaihtuu vauhtiin, kun “Suomen erikoisimmaksi orkesteriksi” itseään kuvaava Kaukolasipartio tuo energisen show’nsa Puu-Saliin. Illan päättää Paperitori-lavan valoihin Neljä Ruusua, jonka keikalla saa varmasti osumia hittibingossa: pitkän uran tehneellä orkesterilla on mahdollisuus kajauttaa ilmoille muun muassa “Juppihippipunkkari”, “Poplaulajan vapaapäivä” ja “Valuva taivas”.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille festivaalikävijöille on tarjottu ilmainen tapahtumaranneke, jolla pääsee osalliseksi kaikista Työväen Musiikkitapahtuman tilaisuuksista. Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtajan Marianne Haapojan mukaan positiivista palautetta on tullut runsaasti.
– Meitä on haluttu tulla henkilökohtaisesti kiittämään tästä huomionosoituksesta vanhempaa väkeä kohtaan. Eläkeläislippujen suosio on yllättänyt iloisesti meidät järjestäjätkin, Haapoja kertoo.

Ennakkomyynti on sujunut hyvin, ja Haapoja suosittelee muitakin tapahtumaan haluavia ostamaan lippunsa hyvissä ajoin. Näin vieraat varmistavat paikan haluamilleen keikoille ja välttävät ruuhkat, joita on viime vuosina kertynyt lipunmyyntiin ennen suosituimpien artistien esiintymistä.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!