Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuma julkaisi lisää ohjelmistoa

Valkeakoskella heinäkuun viimeisellä viikolla järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma on julkaissut lisää ohjelmistoaan. Nelipäiväisen festivaalin uusia esiintyjäkiinnityksiä ovat Kaukolasipartio, Heikki Salo Tulipalo, Minä ja Ville Ahonen, Janne Tulkki & Mika Rämä, Janne Laurila ja Tuhlaajapojat sekä Lopun ajan mies. Lisäksi Punaviestin 40v. juhlakonsertin vierailijoiksi saapuvat Amadeus Lundberg sekä Vanajan Laulu.

Festivaalin jo aikaisemmin julkaistuihin esiintyjiin lukeutuvat mm. Ismo Alanko, Neljä Ruusua, Von Hertzen Brothers, Disco Ensemble, Anna Puu, Jonne Aaron, Jesse Kaikuranta, Don Johnson Big Band sekä Kaj Chydenius yhdessä Lauri MaijalanTaru Nymanin ja Minja Kosken kanssa. Konserttien lisäksi festivaalin ohjelmistosta löytyy muun muassa näyttelyitä, keskustelutilaisuuksia, lasten- ja nuorten ohjelmaa, yöyhteislauluja, lavatansseja ja työväenmusiikin helmiä. Perinteikäs tapahtuma järjestetään jo 42. kerran.

Festivaalin ohjelmisto rikastuu entisestään – lisäyksiä työväenlauluista indieen
Tapahtuman torstaita 25.7. täydentävä Kaukolasipartio on hurjassa nosteessa oleva viiden hengen suomalaista positiivista hulluutta pursuava orkesteri. Viihderyhmän keulamiehet, veljekset Ilja ja Johannes Teppo, ovat maineikkaan kuplettimestari Jaakko Tepon jälkikasvua. 

Tapahtuman perjantaina esiintyvä Minä ja Ville Ahonen julkaisi toisen pitkäsoittonsa ”Mia” maaliskuussa 2013. Indie pop –yhtyeen molemmat levyt ovat olleet huikeita arvostelumenestyksiä.  Minä ja Ville Ahosen lisäksi perjantain ohjelmakatraaseen liittyy myös pirkanmaalainen laulaja- ja lauluntekijä Janne Laurila yhdessä Tuhlaajapojat-yhtyeensä kanssa.

Festivaalin lauantaita täydentävä Heikki Salo Tulipalo on lauluntekijä, kirjailija, muusikko ja Miljoonasade-bändin johtohahmon Heikki Salon yhtye, jonka soittajakunta on tuttu monista suomirokin peruskalliokokoonpanoista. Bändi satsaa livemeininkiin mestareiden otteella ja tuli hännän alla, eikä näiden soittajien keikoilla yksikään pesä jää kylmäksi. Festivaalin lauantain lisäyksiin kuuluu myös bluesia, folkia, rockia & muuta musiikkia soittava Lopun ajan mies, jossa laulavat Laura Moisio ja Einari Stylman. Samana päivänä järjestettävässä Punaviestin 40v. konsertissa vierailijoiksi saapuvat hämeenlinnalainen Vanajan Laulu sekä Amadeus Lundberg, joka saapuu laulamaan muun muassa kaksi laulua, jotka hänen isänsä lauloi vuonna 1969 Scandian Työväenmusiikkia 1. –levylle. Punaviestin juhlakonsertin juontavat Nasima Razmyar ja Jukka Halonen.

Työväen Musiikkitapahtumaa vietetään viimeisen kolmen kesän tapaan Myllysaaren museon ja Tervasaaren tehtaan alueella. Festivaalia kehitetään vuosi vuodelta ekologisemmaksi, solidaarisemmaksi ja esteettömämmäksi Tapahtuman ennakko-ohjelma on luettavissa kokonaisuudessaan verkkosivustolla www.valmu.com, myös festivaalin rannekkeet ovat myynnissä muun muassa Tiketissä.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.