Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuma julkaisi lisää ohjelmistoa

Valkeakoskella heinäkuun viimeisellä viikolla järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma on julkaissut lisää ohjelmistoaan. Nelipäiväisen festivaalin uusia esiintyjäkiinnityksiä ovat Kaukolasipartio, Heikki Salo Tulipalo, Minä ja Ville Ahonen, Janne Tulkki & Mika Rämä, Janne Laurila ja Tuhlaajapojat sekä Lopun ajan mies. Lisäksi Punaviestin 40v. juhlakonsertin vierailijoiksi saapuvat Amadeus Lundberg sekä Vanajan Laulu.

Festivaalin jo aikaisemmin julkaistuihin esiintyjiin lukeutuvat mm. Ismo Alanko, Neljä Ruusua, Von Hertzen Brothers, Disco Ensemble, Anna Puu, Jonne Aaron, Jesse Kaikuranta, Don Johnson Big Band sekä Kaj Chydenius yhdessä Lauri MaijalanTaru Nymanin ja Minja Kosken kanssa. Konserttien lisäksi festivaalin ohjelmistosta löytyy muun muassa näyttelyitä, keskustelutilaisuuksia, lasten- ja nuorten ohjelmaa, yöyhteislauluja, lavatansseja ja työväenmusiikin helmiä. Perinteikäs tapahtuma järjestetään jo 42. kerran.

Festivaalin ohjelmisto rikastuu entisestään – lisäyksiä työväenlauluista indieen
Tapahtuman torstaita 25.7. täydentävä Kaukolasipartio on hurjassa nosteessa oleva viiden hengen suomalaista positiivista hulluutta pursuava orkesteri. Viihderyhmän keulamiehet, veljekset Ilja ja Johannes Teppo, ovat maineikkaan kuplettimestari Jaakko Tepon jälkikasvua. 

Tapahtuman perjantaina esiintyvä Minä ja Ville Ahonen julkaisi toisen pitkäsoittonsa ”Mia” maaliskuussa 2013. Indie pop –yhtyeen molemmat levyt ovat olleet huikeita arvostelumenestyksiä.  Minä ja Ville Ahosen lisäksi perjantain ohjelmakatraaseen liittyy myös pirkanmaalainen laulaja- ja lauluntekijä Janne Laurila yhdessä Tuhlaajapojat-yhtyeensä kanssa.

Festivaalin lauantaita täydentävä Heikki Salo Tulipalo on lauluntekijä, kirjailija, muusikko ja Miljoonasade-bändin johtohahmon Heikki Salon yhtye, jonka soittajakunta on tuttu monista suomirokin peruskalliokokoonpanoista. Bändi satsaa livemeininkiin mestareiden otteella ja tuli hännän alla, eikä näiden soittajien keikoilla yksikään pesä jää kylmäksi. Festivaalin lauantain lisäyksiin kuuluu myös bluesia, folkia, rockia & muuta musiikkia soittava Lopun ajan mies, jossa laulavat Laura Moisio ja Einari Stylman. Samana päivänä järjestettävässä Punaviestin 40v. konsertissa vierailijoiksi saapuvat hämeenlinnalainen Vanajan Laulu sekä Amadeus Lundberg, joka saapuu laulamaan muun muassa kaksi laulua, jotka hänen isänsä lauloi vuonna 1969 Scandian Työväenmusiikkia 1. –levylle. Punaviestin juhlakonsertin juontavat Nasima Razmyar ja Jukka Halonen.

Työväen Musiikkitapahtumaa vietetään viimeisen kolmen kesän tapaan Myllysaaren museon ja Tervasaaren tehtaan alueella. Festivaalia kehitetään vuosi vuodelta ekologisemmaksi, solidaarisemmaksi ja esteettömämmäksi Tapahtuman ennakko-ohjelma on luettavissa kokonaisuudessaan verkkosivustolla www.valmu.com, myös festivaalin rannekkeet ovat myynnissä muun muassa Tiketissä.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!