Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuma kampanjoi kehitysyhteistyön puolesta

Festivaaliin myydään Solidaarisuusranneketta, Jukka Poika kampanjassa mukana. Työväen Musiikkitapahtuma viettää 40. juhlavuottaan Valkeakoskella.

Keski-ikäiseksi varttunut festivaali tukee kesällä näkyvästi kehitysyhteistyötä tarjoamalla asiakkaillensa mahdollisuuden ostaa tapahtuman rannekkeita myös solidaarisena versiona. Kahden euron vapaaehtoiseen lisähintaan ostajat saavat hyvän mielen lisäksi ”Hyvä tyyppi” – rintamerkin tunnukseksi osallistumisesta kampanjaan. Solidaarisuusrannekkeella kerätään varoja kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuuden toimintaan. Rannekkeet ovat osa järjestön ”Solidaarisuus toimii!” – kampanjaa, jolla edistetään tasa-arvoa ja toimeentuloa yhteistyömaissa. Tapahtumassa perjantaina 27.7. järjestettävässä Solidaarisuus toimii!- konsertissa esiintyy Emma-palkittu suomireggaen ykkösnimi Jukka Poika, joka toimii myös Solidaarisuusranneke-kampanjan kasvona. Rannekkeet ovat myynnissä tapahtuman toimistolla sekä Tiketissä.

– Tällä kampanjalla haluamme tuoda tunnetuksi Solidaarisuus – järjestön toimintaa ja antaa ihmisille helpon tavan toimia ja olla hyviä tyyppejä. Upeaa, että Jukka Poika lähti mukaan kampanjaan, iloitsee Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Solidaarisuus on suomalainen vuonna 1970 perustettu kehitysyhteistyöjärjestö, joka puurtaa naisten ja miesten välisen tasa-arvon sekä ihmisarvoisen työn ja kestävän toimeentulon edistämiseksi Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa. Järjestön tehokas ja pitkäjänteinen työ tuottaa kestäviä tuloksia ja hyödyttää noin 150 000 ihmistä. Järjestö on muun muassa luonut tuhansia uusia työpaikkoja Nicaraguan köyhimmille perheille, opettanut lähes 5000 naista lukemaan Somalimaassa, toimittanut vertaistukea perheväkivallan uhreille Ugandassa ja kouluttanut satoja somalimaalaisia nuoria ammattiin. Järjestön toimintaan voi tutustua paikanpäällä Työväen Musiikkitapahtumassa, jossa se on esillä festivaalin tapahtumatorilla.

Juhlavuoden esiintyjäkaartia Koiton laulusta Katri Helenaan

Heinäkuun viimeisellä viikolla upeassa museo- ja tehdasmiljöössä järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma on julkaissut maistiaisia tulevan kesän ohjelmistostaan. Festivaalilla tullaan Jukka Pojan lisäksi näkemään muun muassa Erin, Katri Helena, Pertti Kurikan Nimipäivät, Haloo Helsinki! sekä Apulanta. Juhlavuoden konsertissa ”Köyhällistön rumba” kuullaan 60vuotis juhlaa viettävää Koiton Laulua yhdessä kuubalaista musiikkia soittavan Los Elementoksen kanssa.

Apulanta ottaa myös varaslähdön kesään esiintymällä rantahotelli Waltikassa lauantaina 28. huhtikuuta Valkeakoskella järjestettävässä Vappupamaus-tapahtumassa. Lavalla nähdään myös Duo Työssy &Tervaniemi. Lisäksi ohjelmassa on muun muassa työväen,- rauhan- ja punklaulujen karaokea sekä julkaistaan festivaalin ennakko-ohjelma.

 

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.