Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuma käynnistyy tänään Apulannan voimin

Työväen Musiikkitapahtuman 40-vuotisjuhlafestivaali alkaa tänään Valkeakoskella todellisen showmiehen voimin, kun Paperitorin lavalle nousee DJ Preal. Perttu Tuomaala eli DJ Preal oli yksi viime vuoden Nelosen Talent -ohjelman finalisteista. Tamperelainen Tuomaala osoittaa omalla esityksellään, ettei DJ:n työ ole pelkkää levyjen soittamista, vaan kokonaisvaltaista yleisön viihdyttämistä. Odotettavissa on siis huikea musiikki-ilottelu, joka villitsee yleisön.

Arttu Wiskari nousi komeetan lailla suomalaisten sydämiin Mökkitie ja Tuntematon potilas –kappaleilla. Hänen nimikkoalbuminsa on myynyt platinaa ja loppuunmyytyjä keikkoja riittää. Onneksi Arttu Wiskarin täydestä keikkakalenterista löytyy myös Työväen Musiikkitapahtuma ja juhlafestivaalin vieraat pääsevät tänään kuulemaan suomalaisia koskettavia tarinoita.

Nuori laulaja-lauluntekijä Heli Kajo ihastutti Suomen kansan Euroviisukarsinnoissa kaksi vuotta sitten kappaleella Annankadun kulmassa. Tänä keväänä Heli Kajolta ilmestyi esikoisalbumi, jonka kaikki laulut ovat hänen säveltämiään ja sanoittamiaan. Sub TV:n Iholla sarjastakin tuttu laulaja esiintyy tänään Puu-salissa.

Torstai-illan päättää UPM:n Tervasaaren toimivan tehtaan kupeessa, Paperitorilla yhtye, joka peräänantamattomalla tavallaan toteuttaa niin omaa musiikillista linjaansa kuin sen ympärillä pyörivää musiikkibisnestä. Maaliskuussa Apulanta julkaisi 11. studioalbuminsa Kaikki kolmesta pahasta, joka myi kultaa julkaisupäivänään. Apulanta on valanut itsensä suomalaisen rockin kivijalkaan, eikä varmasti jätä valkeakoskelaisyleisöä kylmäksi.

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella 26.-29.7.2012.

Työväen Musiikkitapahtuma on 40 vuoden aikana kasvanut koko kansan festivaaliksi kadottamatta omaleimaisuuttaan. Valkeakoskella nähdään viikonlopun aikana useita Suomen huippuartisteja, mutta myös monia tuntemattomampia lahjakkaita esiintyjiä. Pam -lavalta voi bongata vaikkapa Eva & Manun, suomalais-ranskalaisen pariskunnan, joka rakastui USA:ssa, päätti ryhtyä tekemään musiikkia reissatessaan yhdessä ympäri Eurooppaa ja ovat nyt tehneet ensimmäisen levynsä Suomessa. Laulu, trumpetti, buzuki, haitari, kontrabasso ja rummut ovat puolestaan Jaakko Laitinen & Väärä Raha –yhtyeen instrumentit. Lapista kotoisin oleva yhtye tarjoilee sekoituksen mustalaisrytmejä ja suomalaista iskelmää.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!