Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuma kylpi auringossa Valkeakoskella

Työväen Musiikkitapahtumaa vietettiin Valkeakoskella torstaista sunnuntaihin. Festivaaliviikonlopun päätti hulvaton koko perheen tapahtuma Seikkailupuistossa. Tuija Rantalaisen ja Veikko-koiran esitys Vahtikoiran vapaapäivä piti sisällään niin runoja kuin lastenlauluja, ja lisäksi tapahtumassa nähtiin Clunker Cirkuksen ohjelmanumero Karvanoppasirkus.

Työväen Musiikkitapahtuman helteinen lauantaipäivä tarjosi puolestaan mielenkiintoisia keskusteluja, tunteikkaita esityksiä ja hienoja keikkoja.

Työnantaja- ja työntekijäpuolen edustajat pohtivat ammattiliitto Pron järjestämässä ajankohtaisessa Työelämän arvot -keskustelussa muun muassa sitä, miten luoda Suomeen uusia työpaikkoja. Ihmisten lisääntynyt vapaa-aika ja siihen liittyvä kulutus nähtiin mahdollisuutena, samoin kuin jätehuolto-osaamisen vieminen ja uusien investointien houkutteleminen.

Kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuus ja Työväen Musiikkitapahtuma tekivät tapahtumassa yhteistyötä jo toisena kesänä putkeen. Solidaarisuusartisti Kaj Chydeniuksen ja solistiensa Lauri Maijalan, Taru Nymanin ja Minja Kosken liikuttavat tulkinnat saivat monet kuulijat kyyneliin. Legendan esiintymisen jälkeen tupaten täynnä ollut PAM-lavan edusta nousi seisaalleen osoittamaan suosiota useiden minuuttien ajaksi.

Kehitysyhteistyö on varsin tuttua myös Don Johnson Big Bandin keulakuvalle Tommy Lindgrenille. Hänelle solidaarisuus on läsnä kaikessa ja vaikuttaa myös henkilökohtaisiin päätöksiin äänestyskäyttäytymisestä lähtien.

– Toivoisin kaikkien ihmisten auttamisenhalun ulottuvan kauemmas, myös muihin kuin omiin läheisiin. Keikkailevana artistina koen itseni työläiseksi, ja minulle on tärkeää mahdollisuus joukkovoimin puolustaa omia oikeuksia.

Emma Salokoski seuranaan esiintynyt Don Johnson Big Band houkutteli festivaaliyleisön yhteishuutoon etenkin kymmenen vuoden takaisella hitillään “One MC, One Delay”.

Tapahtuman odotettuja huippuhetkiä olivat Von Hertzen Brothersin ja Anna Puun esiintymiset. Laulajatar Puu ihastutti Paperitorilla tuttuun tapaansa herttaisen pirteällä ja hyväntuulisella olemuksellaan.

Yöyhteislaulujen intensiivinen tunnelma vangitsi jälleen tänä vuonna. Kirjaslammen uimalalla istumapaikat olivat kortilla, kun työväen- ja rauhanlaulujen sävelet sulostuttivat keskiyön taikaa.

Järjestäjät ovat tyytyväisiä helteisissä ja iloisissa tunnelmissa vietettyyn tapahtumaan. Lopullisia kävijämääriä ei ole vielä laskettu, mutta niiden oletetaan jäävän muutaman viime vuoden ennätystuloksista. Paljon kiitosta on tullut ikäihmisille tarjotuista ilmaisrannekkeista sekä tämän vuoden laadukkaista esiintyjistä. Erityisesti Punaviestin juhlakonsertti, Ismo Alangon ja Don Johnson Big Bandin keikat ovat olleet kiistattomia huippuhetkiä monen kävijän puheissa.

Työväen Musiikkitapahtumaa vietetään seuraavan kerran 24.–27.7.2014.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!