Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuma palaa 50-vuotisjuhlansa kunniaksi Tervasaaren tehtaan pihaan

Tehtaan pilli soi taas, kun Työväen Musiikkitapahtuma viettää 50-vuotisjuhlaansa 27. – 31.7.2022. Festivaali palaa juhlavuodeksi perinteiseen tapahtumapaikkaansa UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen. Vuodesta 1972 Valkeakoskella järjestetty tapahtuma on yksi Suomen vanhimmista musiikkifestivaaleista.

Toiminnanjohtaja Marianne Haapoja on onnellinen tapahtuman puolesta, ja iloitsee yhteistyöstä UPM:n kanssa. – Tämä on tunteikas paluu. On upeaa päästä juhlistamaan Työväen Musiikkitapahtuman pitkää taivalta tehtaan piippujen alle, jossa festivaalimme koti on ollut jo kymmenen kertaa. 

Juhlavuosi käynnistyy jo alkuvuodesta 2022 erilaisten pienempien konserttien ja tapahtumien muodossa. Juhlavuonna muistellaan menneitä, mutta katse on suunnattu tulevaisuuteen. Heinäkuun lopulla vietettävän festivaalin ohjelma yhdistää vanhaa työväenperinnettä ja ajankohtaisia esiintyjiä, nostaa marginaalit valokeilaan ja innostaa yleisöäkin osallistumaan. Luvassa on myös paljon varta vasten tapahtumaan tuotettua erikoisohjelmaa, kuten tarinallinen konsertti amerikansuomalaisten naisten lauluista ja elämästä. 

Festivaalin yhteydessä julkaistaan Tehtaan pilli soi! Työväen Musiikkitapahtuma 50 vuotta -juhlakirja, joka kokoaa yksiin kansiin musiikkitapahtuman monimuotoisen historian henkilöhaastatteluiden, arkistotiedon ja valokuvien kera. Kirja antaa äänen yleisölle, tekijöille, esiintyjille sekä tapahtuman uskollisille talkoolaisille. Lisäksi Työväen Musiikkitapahtuman juhlanäyttely aukeaa Myllysaaren museossa.

Festivaalin edullisemmat ennakkoliput ovat myynnissä nyt maanantaista lähtien osoitteessa https://www.tiketti.fi/tapahtuma/67676

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!