Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuma tuo festivaalihumun Valkeakoskelle torstaina

Valkeakoski täyttyy kesäisestä festarikansasta torstaina 24.7., kun Työväen Musiikkitapahtuma korkataan jo 43. kerran. Tapahtumapaikkana on edellisvuosien tapaan Valkeakosken keskustassa sijaitseva UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihamaa lähiympäristöineen, ja paikalle odotetaan kymmeniätuhansia kävijöitä.

Musiikkia työväenlauluista argentiinalaiseen tangoon

Pirkanmaan odotetuimpiin kuuluvan kesätapahtuman konserteissa on esillä laaja musiikkityylien kirjo: mukana on suomirockia ja -poppia, folk- ja rap-musiikkia, brittiläistä punkkia, argentiinalaista tangoa ja lastenlauluja sekä tietysti työväenlaulujen parhaimmistoa. Estradille nousevat niin uudet tuttavuudet kuin jo vuosikymmenten ajan sykähdyttäneet esiintyjät.

Torstaista sunnuntaihin kestävän festivaalin esiintyjäkaartiin lukeutuvat muun muassa Eppu NormaaliJuha TapioJ. KarjalainenPaleface & Räjähtävä NyrkkiJonna TervomaaOlavi Uusivirta, MaaritSoftengine sekä Herra Ylppö & Ihmiset. Työväenmusiikkia kuullaan erityisesti festivaalilauantaina muun muassa Kaisa KorhosenAri Nummisen sekä Mikko Perkoilan tulkitsemana, ja lasten tanssijalat alkavat vipattaa viimeistään sunnuntaina Herra Heinämäen Lato-orkesterin konsertissa.

Ajankohtaista asiaa ja työväen huveja

Upeiden konserttien lisäksi tapahtumassa on tuttuun tapaan myös paljon muuta mielenkiintoista ohjelmaa. Torstaina innokkaimmat saavat kilvoitella korkein koroin varustautuneina Korkokenkäjuoksussa, ja perjantaina tanssitaan hyvän asian puolesta Työllisyyden letkajenkan merkeissä. Lauantaina puolestaan vuoron saavat poliitikot, jotka vaihtavat mielipiteitään työelämästä sanojen ja musiikin voimalla Ain laulain työtäs tee! -tilaisuudessa Tumppi Varosen säestämänä.

Festivaali ilahduttaa kävijöitään myös iloisilla Työväen iltamilla sekä perinteikkäillä Yöyhteislauluilla, jotka kokoavat yleisön Kirjaslammelle. Tanssilavalla kaikuu myös Paperiblues, jota tähdittävät Heikki Silvennoinen ja Kalle Salonen. Erityistä virkistystä tarjoavat tämän kesän uutuudet Riippukeinukahvila sekä ruokaravintola Salakapakka. Lisäksi tapahtuman aikana pääsee nauttimaan esimerkiksi harrastelijataiteilijoiden esityksistä, erilaisista näyttelyistä, vauhdikkaasta jalkapallo-ottelusta sekä Tapahtumatorin tunnelmasta.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.