Skip to content

Työväen Musiikkitapahtumalle uusi festivaalialue

Lähes 50-vuotias festivaali ei kaatunut koronaan vaan uudistuu jälleen. Tänä kesänä 28.7.-1.8.2021 Työväen Musiikkitapahtumassa lavalle nousee mielenkiintoinen, tasokas ja monipuolinen esiintyjäkaarti viitenä päivänä. Festivaaliohjelmaa on tarjolla rohkeasti yksi päivä aiempaa enemmän ja iso muutos on se, että festivaalialue vaihtaa paikkaa.

Myös uudelta alueelta löytyy tehtaan piiput sekä järven rantaa. Festivaali rakentuu Valkeakoskella Kirjasniemeen entisen kuitutehtaan kupeeseen, jossa tunnelmallinen Mallasveden ranta-alue ja paikallinen teollisuushistoria luovat tapahtumalle hienot puitteet. Myös tapahtumatoimisto muuttaa kuitutehtaan entiseen pääkonttoriin. Vuodesta 2010 alkaen festivaali on järjestetty Valkeakosken keskustassa UPM Tervasaaren tehtaan ja Myllysaaren museon alueella. Sopimuskauden umpeutuessa UPM Tervasaari ja Työväen Musiikkitapahtuma ry neuvottelivat jatkosta ja samanaikaisesti tapahtumalle kartoitettiin myös vaihtoehtoisia sijainteja. ”Tapahtuman puolesta haluan kiittää UPM Tervasaaren tehdasta ja Myllysaaren museon henkilökuntaa hyvästä yhteistyöstä kuluneen vuosikymmenen aikana, jona tapahtuma on saanut alueella kehittyä ja kasvaa. Hienoa että yhteistyö UPM Tervasaaren tehtaan kanssa jatkuu” Työväen Musiikkitapahtuma ry:n toiminnanjohtaja Marianne Haapoja kertoo.
Uusi alue tarjoaa festivaalille monia mahdollisuuksia ja potentiaalia kasvuun. Aiempaa laajemmalla alueella pystytään panostamaan myös terveysturvallisuuteen ajan vaatimusten mukaisesti. Etäisyys Valkeakosken Kauppatorilta on valaistua kävely- ja pyörätietä pitkin noin 1,2 km ja esimerkiksi Hotelli Waltikasta 700 metriä. Liikennöintiin alueelle tuodaan useita palveluja: Kaupungin keskustasta kulkevat Valkeakosken Liikenteen non-stop bussivuorot, katujuna ja ravintolalaiva. Pysäköinti järjestetään läheisen Jäähalli Wareenan parkkialueelle. Tapahtuma levittäytyy festivaalialueen lisäksi muuallekin, kuten Kirjaslammen tanssilavalle ja Tehtaan kentälle, jossa pelataan lauantaina 31.7. Haka-HIFK ottelu klo 15.
Ohjelmistoon on kiinnitetty kotimaisia huippuartisteja ja suursuosikkeja: Popeda, Erja Lyytinen, Muska, Vesterinen Yhtyeineen, Korpiklaani, Antti Ketonen, Erika Vikman, Gasellit, BEHM, Mouhous, Lasten hautausmaa, Mariska, Kake Randelin, Konsta Hietanen, Tiisu, Los Salsanismo ja Banda Caribe Helsinki. Lisää artistijulkistuksia on luvassa kevään aikana. Ohjelmistossa on myös lapsiperheille suunnattu konsertti ja sirkusesitys, päivätanssit sekä Laulu ottaa kantaa -klubi, jossa Martti Suosalo tulkitsee Vysotskyn lauluja konsertissa Totuus ja Valhe. Lisäksi tapahtuma nostaa joka vuosi esille vähemmistökulttuureita, joista tänä kesänä esillä ovat ruotsinsuomalaiset ja saamelaiset.
Tapahtumarannekkeiden myynti alkaa perjantaina 26.3. Tiketissä. Useat ammattiliitot ja -osastot antavat jäsenilleen lipputukea.
Kesän 2020 koronataukoa lukuun ottamatta Työväen Musiikkitapahtuma on järjestetty vuodesta 1972 alkaen, joten vuonna 2022 juhlitaankin jo 50-vuotista festivaalia.

EARLYBIRD-liput 89,50€

Osta liput https://www.tiketti.fi/tyovaen-musiikkitapahtuma-2021-kanavanranta-3-valkeakoski-lippuja/67676

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!