Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman kesäkonsertit 2021 on festivaali minikoossa

Työväen Musiikkitapahtuman kesäkonsertit 2021 tuo viisipäiväisen minifestivaalin Valkeakoskelle 28.7.-1.8. Laaja ohjelmatarjonta sekä perinteisen Työväen Musiikkitapahtuman henki ja tunnelma ovat läsnä tapahtumassa, jossa kuullaan suosituimpia artisteja sekä kantaa ottavia lauluja.
  • Palaamme tänä kesänä alkuperäiselle paikalle idylliseen Apianniemeen. Hienoa kun yleisö pääsee nauttimaan musiikista ja kohtaamisista luonnon kauniissa, jossa fasiliteetit ovat kohdillaan. Alue on myös aivan keskustassa helppojen kulkuyhteyksien päässä, kuvailee Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Yleisön turvallisuuden vuoksi paikkamäärää on rajoitettu enimmillään tuhanteen henkilöön, lisäksi kaikkiin konsertteihin on saatavilla striimilippuja. Tapahtumasta on joka ilta yöbussikuljetus Kuljun kautta Tampereelle.

Ohjelmistossa ovat artistit: BEHM, Erika Vikman, Erja Lyytinen, Herra Ylppö, Hoedown feat. Edu Kettunen & Timo Kiiskinen, Irina, Jukka Takalo & Laulu ottaa kantaa -artistit, Kake Randelin, Konsta Hietanen, Korpiklaani, Maria Makaaberi, Mariska, Martti Suosalo yhtyeineen, Mika Rämä, Muska, Punatähdet, Pyry Joki, Saija Tuupanen, Salla Flinkman, Tero Lahtinen, Vildá ja Valkeakoski Big Band feat. Kalevi Louhivuori & Aili Ikonen. Tauoilla fiiliksestä vastaavat huippu-DJ:t Sara-Maaria, Rautsi, Eeva ja Willy.  Kesäkonserttien ohjelmisto tarjoaa myös tulitaidetta sekä yhteislauluja.

Keskiviikkoilta käynnistyy upealla naisenergialla, kun laulaja-lauluntekijä lauluntekijä Salla Flinkman esittää englanninkielistä ohjelmistoaan. Porilainen rockbändi Maria Makaaberi puolestaan tarjoaa punk-vaikutteista, suoraviivaista ja suomenkielistä kitararokkia. Illan kruunaa BEHM, omaa käsialaa olevien sanoitusten ja melodioiden tulkitsija suomalaisen pop-musiikin huipulta.

Kantaaottavia lauluja tarjoaa kaksi peräkkäistä konserttia lauantaina. Jukka Takalo & Laulu ottaa kantaa -artisteilta kuullaan tuoretta työväenmusiikkia, konsertin yhteistyökumppaneina ovat TSL ja KSL. Seuraavaksi Martti Suosalo yhtyeineen tulkitsee Vladimir Vysotskin aina ajankohtaisia lauluja ”Totuus ja valhe” -konsertissa, jonka yhteistyökumppaneina ovat ovat TSL ja Riihisäätiö. Illalla kepeämmän otteen yhteiskunnallisiin aiheisiin tuo Punatähdet, agit-rock bändi joka juhlii 25-vuotista taivaltaan sekä Matkalla Venukseen -uutuuslevyä.

Sunnuntaina Tribute to Louis & Ella -konsertti tekee kunniaa kahdelle jazzin jättiläiselle Ella Fitzgeraldille ja trumpetisti-laulaja Louis Armstrongille. Konsertissa esiintyvät Valkeakoski Big Band yhdessä Kalevi Louhivuoren ja Aili Ikosen kanssa. Sunnuntaina toisaalla, uusitussa Lepänkorvan puistossa, vietetään lastentapahtumaa, jossa nähdään Blind Gut sirkustaiteilijoiden esitys Kuin kala puussa. Lastentapahtumaan on vapaa pääsy ja sen yhteistyökumppaneina toimivat UPM Tervasaari ja Valkeakosken kaupunki. Kesäkonsertit huipentuu sunnuntai-iltana Herra Ylpön keikkaan.

Tapahtumaa tukevat Paperiliitto, Teollisuusliitto, Kansan Sivistysrahasto ja Valkeakosken kaupunki.

Lauantain loppuiltaan on tullut aikataulumuutos: Kello 22.15 esiintyy Mariska ja 24.00 Korpiklaani.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!