Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman kesäkonsertit tarjosivat upeita elämyksiä Apianniemessä

Työväen Musiikkitapahtuma ry lähti tänä kesänä toteuttamaan perinteistä tapahtumaa pienempimuotoisena kesäkonserttien sarjana. Viisipäiväisen tapahtuman järjestämisestä Apianniemessä on tullut todella hyvää palautetta. Erityisesti esiintyjät sekä ulkopaikkakuntalaiset ovat olleet ihastuneita ja vaikuttuneita kauniista Apianniemestä Mallasveden rannassa.

Myös järjestelyt ovat saaneet kiitosta, jonoja ei ole muodostunut, palvelut ja ohjelmiston eteneminen on ollut sujuvaa, alueella on ollut hyvin tilaa mikä on mahdollistanut eri seurueiden ryhmittymisen turvallisesti kesäteatterin katettuun katsomoon, terassialueille ja Apian paviljonkiin. Tapahtuma-alueella on ollut samanaikaisesti satoja ihmisiä ulkoilmassa, mutta järjestäjänä toivoimme enemmän yleisöä. Kesäkonsertit järjestettiin vaikeissa olosuhteissa, joihin vaikuttivat viimeaikaiset huonot koronauutiset, epävakaaksi muuttunut sää ja useat eri tekijät.

Monipuolinen ohjelmistomme tekee tapahtumistamme ainutlaatuisen. Tänäkin kesänä artistikattaukseen kuului viihdemusiikin suosituimpia tähtiä, paikallisia laulaja-lauluntekijöitä sekä kantaa ottavia musiikkiesityksiä. Esiintyjät todella antoivat parastaan live- sekä striimiyleisölleen.

– Tällä on ollut oma tarkoituksensa, olemme nyt saaneet kokeilla tällaista muotoa tapahtumajärjestäjänä. Meille on todella tärkeää, että olemme pystyneet tarjoamaan kulttuuria ja iloa ihmisille. Olemme voittoa tavoittelematon yhdistys ja meillä on hyvät yhteistyökumppanit sekä talkooväki, joiden kanssa pystyimme tämänkin tapahtuman toteuttamaan. Lämpimät kiitokseni kaikille tukijoillemme, sanoo Työväen Musiikkitapahtuma ry:n toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Työväen Musiikkitapahtuma ry suuntaa resurssinsa seuraaviin tuotantoihin. Jo elokuussa vuorossa on nuorisolle suunnattu Onnirokki, syyskuun alussa Kirjazz & Blues, loppuvuodesta Joulumusarit ja ennen kaikkea ensi kesänä Työväen Musiikkitapahtuma juhlavuoden 50-vuotiaana festivaalina.

Kesäkonserttien koko ohjelma
KE 28.7. 20.00 Salla Flinkman, Maria Makaaberi, BEHM, DJ Sara-Maaria
TO 29.7. Mika Rämä, Hoedown feat. Edu Kettunen & Timo Kiiskinen, Erja Lyytinen, DJ Willy
PE 30.7. Avajaiset ja perinteiset yhteislaulut Reino Bäckströmin johdolla yhteistyössä SAK, Tero Lahtinen, Kake Randelin, Erika Vikman, DJ Rautsi
LA 31.7. Jukka Takalo & Laulu ottaa kantaa- artistit yhteistyössä TSL ja KSL, Martti Suosalo yhtyeineen: ”Totuus ja valhe” yhteistyössä TSL ja Riihisäätiö, Piira (Vildá peruuntunut sairastapauksen vuoksi), Mariska, Korpiklaani (keikan kesto 90 min.), DJ Second Hand
Lisäksi tulitaidetta.
SU 1.8. Kuin Kala Puussa- sirkusesitys Blid Gut sirkustaiteilijat (yhteistyössä UPM Tervasaari ja Valkeakosken kaupunki) Tribute to Louis & Ella Valkeakoski Big Band feat. Kalevi Louhivuori & Aili Ikonen

Kesäkonserttien 2021 pääyhteistyökumppanit olivat Valkeakosken kaupunki, Paperiliitto, Teollisuusliitto ja Kansan Sivistysrahasto. DJ:t yhteistyössä Valkeakosken Energia Oy.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!