Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmistoa täydennetty

Uusina niminä Songilo, Heli Kajo sekä australialainen The Crooked Fiddle Band. Valkeakoskella heinäkuun viimeisellä viikolla järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma on julkaissut lisää ohjelmistoaan. Tapahtuman torstaita 26.7. täydentää lauluntekijä Heli Kajo ja lauantaita 28.7. australiasta festivaalille matkaava The Crooked Fiddle Band sekä legendaarinen laulu- ja soitinyhtye Songilo. Työväen Musiikkitapahtuma täyttää tänä kesänä 40 vuotta.

Heli Kajo tuli tunnetuksi Suomen euroviisukarsinnoissa 2010 kappaleella Annankadun kulmassa. Kajo oli mukana myös keväällä 2012 Sub-kanavalla esitetyssä Iholla-sarjassa, jossa naista kuvasi elämäänsä puolen vuoden ajan. Kajon debyyttialbumi ”Elämäsi suloisin virhe” julkaistiin 23. toukokuuta. Albumi valittiin myös YleX:n viikon albumiksi viikolla 21.

Maapallon toiselta puolelta Työväen Musiikkitapahtumaan saapuva The Crooked Fiddle Band yhdistelee musiikissaan lukuisia elementtejä mustalaismusiikista punkkiin. Ulvovan viulun ja raskaiden rytmien sävyttämää tyyliään yhtye itse kutsuu moottorisahafolkiksi. Energiallaan hurmaava yhtye julkaisi ensimmäisen kokopitkän levynsä ”Overgrown Tales” viime vuonna.

Laulu- ja soitinyhtye Songilon syntysanat lausuttiin Lahdessa vuonna 1974, kun neljä miestä – Aarre Elo, Apeli Halinen, Jani Uhlenius ja Jukka Virtanen – piti urheilukentällä saman pressun alla sadetta. Joukkoon houkuteltiin vielä bassoa soittava uutislegenda Heikki Kahila ja estradikokoonpano oli valmis. Työväen Musiikkitapahtuman ja Songilon vaiheet kietoutuivat monen vuoden yhteistyöksi sekä yhtyeen että sen yksittäisten jäsenten kanssa. Esimerkiksi Jani Uhlenius toimi tapahtuman taiteellisena johtajana usean vuoden ajan. Nyt festivaalin juhlavuoden kunniaksi yhteistyö saa jatkoa, kun Songilo esiintyy festivaalin juhlakonsertin ”Köyhälistön rumba”, yhteydessä. Juhlakonsertissa esiintyvät Koiton Laulu sekä Los Elementos. Songilon historiasta kertova kirja ”Vapauden kaiho – Songilo stoori” julkaistiin aikaisemmin tänä vuonna.

Juhlapöytä katetaan Kulttuuripaja Jylhävaaraan

Kulttuuripaja Jylhävaara muuttuu koko Työväen Musiikkitapahtuman ajaksi ruokaravintolaksi. Tarjolla on kotimaista ja laadukasta lähiruokaa ja myös yöpalaa. Juhlatapahtuman ruokatarjonnan laadun takaavat Maija Silvennoinen ja Petäys Resort. Jylhävaarassa on festivaalin aikana nähtävillä myös yhteistyössä Museokeskus Vapriikin kanssa järjestettävä sarjakuvanäyttely ”Ottopoikia ja työläistyttöjä”, joka on Pauli Kallion ja Tiitu Takalon uraauurtavan yhteistyön tulosta. Sarjakuvantekijät ry myönsi -näyttelyprojektille Vuoden 2011 sarjakuvateko –kunniapalkinnon suomalaista sarjakuvakulttuuria edistäneestä teosta.

Työväen Musiikkitapahtumaa vietetään viimeisen kahden kesän tapaan Myllysaaren museon ja Tervasaaren tehtaan alueella. Ennakko-ohjelma on luettavissa kokonaisuudessaan verkkosivustolla www.valmu.com, myös tapahtuman rannekkeet ovat myynnissä.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!