Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman ohjemistossa ennätysmäärä naisia – mukana myös ainutlaatuinen Brel, Suosalo ja Tegelman -konsertti

Työväen Musiikkitapahtuman ohjelma alkaa olla hienosäätöä vaille valmis. Päiväkohtainen ohjelma julkaistaan kesäkuussa, mutta jo nyt artistikavalkadi loksauttaa leuat auki. Tänä vuonna lava on erityisesti lahjakkaiden naisten, kun parrasvaloihin astuvat mm. Vesta, Laura Moisio, Suvi Teräsniska, Scandinavian Music Group, Mira Luoti, Sitku, Huora, Minä & Nieminen, Mara Balls, Juurakko, Elsi Sloan ja Värttinä.

Brel, Suosalo ja Tegelman tuovat palan Pariisia Valkeakoskelle

Brel, Suosalo ja Tegelman on kunnianosoitus runoilija- ja lauluntekijälegenda Jacques Brelinille. Konsertissa kuullaan Brelin tunnetuimpia kappaleita suomeksi käännettyinä. Ohjelmistoon kuuluvat mm. mm. Amsterdam, Ne me quitte pas, Au suivant, Jeff, Le Dernier Repas (Ateria viimeinen) ja La chanson des vieux amants (Oi rakkain). Brel, Suosalo ja Tegelman -kokoonpanoon kuuluvat Martti Suosalo, laulu ja esitys, Pekka Tegelman, kitara ja koskettimet, Teo Siitonen, kontrabasso ja Jan Noponen, lyömäsoittimet.
Pekka Tegelmania kuullaan viikonlopun aikana kahdesti, sillä hänen Minun Amerikkani -produktionsa kajauttaa Valkeakosken ilmoille myös pohjoisamerikkalaista musiikkia. Kuulemme lauantai-iltana muun muassa Little Featia, The Bandia, Tom Waitsia, Ray Charlesia, Bob Dylania ja J.J. Calea.
Myös Martti Suosalo nähdään festivaalissa kahteen kertaan, kun suosittu Leif Segerstamin säveltämä Metsäkansan laulu -ooppera esitetään Puutorilla lauantaina 28.7.

Musari harppaa kunnon digiloikan

Työväen Musiikkitapahtumassa otetaan tänä kesänä käyttöön Hilu-festarirannekkeen. Festariraha on huoleton ja nopea maksutapa, joka pitää tapahtumayleisön rahat ja kortit tallessa. Rannekkeelle ladataan rahaa, jolloin jonotusaika tiskeilläkin lyhenee ja kävijät ehtivät rauhassa nauttia musiikista. Uusi anniskelulaki mahdollistaa myös entistä joustavamman siirtymisen alueelta toiseen ja iltaisin Paperitorin ja Teollisuussalin välinen alue on kokonaisuudessaan anniskelualuetta.

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella 26.-29.7.2018

Koko artistikattaus: Aleksi Aava Band, Apulanta, Dumari & Spuget, Elsi Sloan, Gasellit, Happoradio, Hevisaurus, Huora, Isac Elliot, Jaakko Laitinen & Väärä Raha, Japi Hyökyvaara, Juha Tapio, Juurakko, Jukka Takalon Kajakkiorkesteri, Katti Matikainen & Nakkirakki, Laura Moisio, Los Salsanismo + DJ, Mara Balls, Matti, Matti ja Teppo, Minä & Nieminen, Mira Luoti, Olavi Uusivirta, Petteri Sariola, Reino Nordin, Sitku, Scandinavian Music Group, Suvi Teräsniska, Timo Rautiainen & Niskalaukaus, Vesta, Värttinä feat. Paleface ja Younghearted.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!