Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman ohjemistossa ennätysmäärä naisia – mukana myös ainutlaatuinen Brel, Suosalo ja Tegelman -konsertti

Työväen Musiikkitapahtuman ohjelma alkaa olla hienosäätöä vaille valmis. Päiväkohtainen ohjelma julkaistaan kesäkuussa, mutta jo nyt artistikavalkadi loksauttaa leuat auki. Tänä vuonna lava on erityisesti lahjakkaiden naisten, kun parrasvaloihin astuvat mm. Vesta, Laura Moisio, Suvi Teräsniska, Scandinavian Music Group, Mira Luoti, Sitku, Huora, Minä & Nieminen, Mara Balls, Juurakko, Elsi Sloan ja Värttinä.

Brel, Suosalo ja Tegelman tuovat palan Pariisia Valkeakoskelle

Brel, Suosalo ja Tegelman on kunnianosoitus runoilija- ja lauluntekijälegenda Jacques Brelinille. Konsertissa kuullaan Brelin tunnetuimpia kappaleita suomeksi käännettyinä. Ohjelmistoon kuuluvat mm. mm. Amsterdam, Ne me quitte pas, Au suivant, Jeff, Le Dernier Repas (Ateria viimeinen) ja La chanson des vieux amants (Oi rakkain). Brel, Suosalo ja Tegelman -kokoonpanoon kuuluvat Martti Suosalo, laulu ja esitys, Pekka Tegelman, kitara ja koskettimet, Teo Siitonen, kontrabasso ja Jan Noponen, lyömäsoittimet.
Pekka Tegelmania kuullaan viikonlopun aikana kahdesti, sillä hänen Minun Amerikkani -produktionsa kajauttaa Valkeakosken ilmoille myös pohjoisamerikkalaista musiikkia. Kuulemme lauantai-iltana muun muassa Little Featia, The Bandia, Tom Waitsia, Ray Charlesia, Bob Dylania ja J.J. Calea.
Myös Martti Suosalo nähdään festivaalissa kahteen kertaan, kun suosittu Leif Segerstamin säveltämä Metsäkansan laulu -ooppera esitetään Puutorilla lauantaina 28.7.

Musari harppaa kunnon digiloikan

Työväen Musiikkitapahtumassa otetaan tänä kesänä käyttöön Hilu-festarirannekkeen. Festariraha on huoleton ja nopea maksutapa, joka pitää tapahtumayleisön rahat ja kortit tallessa. Rannekkeelle ladataan rahaa, jolloin jonotusaika tiskeilläkin lyhenee ja kävijät ehtivät rauhassa nauttia musiikista. Uusi anniskelulaki mahdollistaa myös entistä joustavamman siirtymisen alueelta toiseen ja iltaisin Paperitorin ja Teollisuussalin välinen alue on kokonaisuudessaan anniskelualuetta.

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella 26.-29.7.2018

Koko artistikattaus: Aleksi Aava Band, Apulanta, Dumari & Spuget, Elsi Sloan, Gasellit, Happoradio, Hevisaurus, Huora, Isac Elliot, Jaakko Laitinen & Väärä Raha, Japi Hyökyvaara, Juha Tapio, Juurakko, Jukka Takalon Kajakkiorkesteri, Katti Matikainen & Nakkirakki, Laura Moisio, Los Salsanismo + DJ, Mara Balls, Matti, Matti ja Teppo, Minä & Nieminen, Mira Luoti, Olavi Uusivirta, Petteri Sariola, Reino Nordin, Sitku, Scandinavian Music Group, Suvi Teräsniska, Timo Rautiainen & Niskalaukaus, Vesta, Värttinä feat. Paleface ja Younghearted.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.