Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman rokkipäivä veti monituhatpäisen yleisön Valkeakoskelle

Työväen Musiikkitapahtuma käynnistyi torstaina Valkeakoskella upean musiikin ja lämpimän tunnelman merkeissä. Illan aikana päälavan edusta täyttyi tuhansista festarikävijöistä.

Ensimmäisenä esiintynyt Kyösti Mäkimattila & Varjokuva valloitti yleisönsä ja sai paljon uusia faneja svengaavilla iskelmätulkinnoilla. Räiskyvää naisenergiaa ja ajatuksia herättäviä lyriikoita tarjosi  puolestaan Vesala, joka osoitti monipuolisuutensa laulajana niin herkillä kuin rosoisilla biiseillään. Kädet heiluivat musiikin mukana, eikä yleisö todellakaan ”dropannut tunnelmaa”.
Bluestaituri ja slide-kitaran kuningatar Erja Lyytisen huikea esitys oli juurimusiikin ystäville parhainta herkkua, joka jatkui yleisön pyynnöstä usean encore-biisin verran.
Menoa ja jytyä tarjoili rock-legenda Michael Monroe, jonka energinen lavapresenssi ja väkevät hitit Old King’s Roadista Horns And Halosiin saivat yleisön vuoroin nostamaan kädet ilmaan ja vuoroin hyppimään ja tanssimaan musiikin rytmissä.
Torstai-illan lopuksi kuultiin trubaduuri Japi Hyökyvaaraa, joka kokosi festivaaliyleisön Salakapakka-ravintolaan illan päätteeksi fiilistelemään kaunista kesäiltaa.

FESTIVAALIPERJANTAINA KUULLAAN HIP HOPPIA, ROCKIA, JAZZIA JA TYÖVÄENLAULUJA

Perjantaina vietetään Työväen Musiikkitapahtuman virallisia avajaisia, joissa esiintyvät muun muassa Tuuletar ja Valkeakosken soittokunta. Iltapäivällä on myös luvassa Suuri markkinatalouskeskustelu, jossa talousjärjestelmää puivat mm. kansanedustajat Elina Lepomäki (kok) ja Ville Skinnari (sd).
Perjantain esiintyjäkaartiin lukeutuvat myös humoristista hip hoppia esittävä Roope Salminen & Koirat,  suomalaisen jazzkentän huippunimi Timo Lassy Band sekä viime keväänä uuden albumin pitkästä aikaa julkaissut Miljoonasade.
Iskelmäfanien iloksi illan aikana kuullaan Neljänsuoraa, ja kunnon banjorockia on puolestaan luvassa Hayseed Dixien (USA) ja Steve’n’Seagullsin keikalla. Ohjelmassa on myös työväen säveliä, joita tarjoaa Eija Ahvon ja Harri Saksalan tähdittämä Punainen Lanka.
Festivaaliperjantaina valokeilaan astuvat myös Jacques Brelin kappaleita tulkitseva Timo Tuominen, kitaravirtuoosi Petteri Sariola sekä tuttuja pop-covereita versioiva Soini & Garfunkel.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!