Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman Yöyhteislauluissa koetaan kesäillan taikaa

JULKAISTU: 16.7.2015

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai-ilta 25.7. huipentuu perinteisiin Yöyhteislauluihin, joita vietetään Kirjaslammen uimalassa Valkeakoskella puolilta öin. Laulattajina toimivat tuttuun tapaan Tuuli ja Reino Bäckström. Yöyhteislaulutilaisuudessa lauletaan tuttuja työväenlauluja Reino Bäckströmin haitarin säestyksellä. Tänäkin vuonna joukossa on paljon rauhanlauluja, jotka ovat monellakin tapaa ajankohtaisia.

Rakastettu yhteislauluhetki on monelle kesän kohokohta, joka houkuttelee saapumaan Työväen Musiikkitapahtumaan vuosi toisensa jälkeen. Yöyhteislauluissa kesäillan tunnelma on vertaansa vailla, ja kauniisti valaistu Kirjaslammen uimala luo hienot puitteet tilaisuudelle.

– Työväenlaulut päättyvät aina toivon kipinään ja uskoon paremmasta, ja varmaan siksi lyriikat puhuttelevat ihmisiä vielä tänäkin päivänä, pohtii Reino Bäckström.

Yöyhteislaulut järjestetään yhteistyössä Demokraatin kanssa.

Yöyhteislaulujen ohella työväenmusiikkia kuullaan festivaalilla muutenkin. Työväenlaulujen historiasta kiinnostuneet pääsevät festivaalilauantaina iltapäivällä tutustumaan tarkemmin laulujen ja niiden syntyhetkien saloihin Reino Bäckströmin Työväenlauluklinikalla. Tänä vuonna klinikan teemana ovat mm. Amerikkaan lähteneiden siirtolaisten laulut, jotka kulkeutuivat Suomeen ja jäivät sitä kautta elämään. Työväenlauluklinikka järjestetään yhteistyössä Nuorten Kotkien kanssa.

Työväenaatteen säveliä voi kuulla myös festivaaliperjantain Työväenlaulukaraokessa, jonka yhteistyökumppanina toimii SAK.

Register Here to Attend

Fill in the form, or, if you prefer, Send Us An Email