Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman Yöyhteislauluissa koetaan kesäillan taikaa

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai-ilta 25.7. huipentuu perinteisiin Yöyhteislauluihin, joita vietetään Kirjaslammen uimalassa Valkeakoskella puolilta öin. Laulattajina toimivat tuttuun tapaan Tuuli ja Reino Bäckström. Yöyhteislaulutilaisuudessa lauletaan tuttuja työväenlauluja Reino Bäckströmin haitarin säestyksellä.

Tänäkin vuonna joukossa on paljon rauhanlauluja, jotka ovat monellakin tapaa ajankohtaisia.
Rakastettu yhteislauluhetki on monelle kesän kohokohta, joka houkuttelee saapumaan Työväen Musiikkitapahtumaan vuosi toisensa jälkeen. Yöyhteislauluissa kesäillan tunnelma on vertaansa vailla, ja kauniisti valaistu Kirjaslammen uimala luo hienot puitteet tilaisuudelle.
– Työväenlaulut päättyvät aina toivon kipinään ja uskoon paremmasta, ja varmaan siksi lyriikat puhuttelevat ihmisiä vielä tänäkin päivänä, pohtii Reino Bäckström.
Yöyhteislaulut järjestetään yhteistyössä Demokraatin kanssa.
Yöyhteislaulujen ohella työväenmusiikkia kuullaan festivaalilla muutenkin. Työväenlaulujen historiasta kiinnostuneet pääsevät festivaalilauantaina iltapäivällä tutustumaan tarkemmin laulujen ja niiden syntyhetkien saloihin Reino Bäckströmin Työväenlauluklinikalla. Tänä vuonna klinikan teemana ovat mm. Amerikkaan lähteneiden siirtolaisten laulut, jotka kulkeutuivat Suomeen ja jäivät sitä kautta elämään. Työväenlauluklinikka järjestetään yhteistyössä Nuorten Kotkien kanssa.
Työväenaatteen säveliä voi kuulla myös festivaaliperjantain Työväenlaulukaraokessa, jonka yhteistyökumppanina toimii SAK.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.