Estradille nousivat niin Jukka Takalo, Yona, Työväen Tytöt, Dumari & Spuget, Martti Susalo kuin Palefacekin. Viimeistään Värttinän ja Palefacen yhteiskeikka osoitti, että musiikin yhteiskunnallisella sanomalla on väliä, sillä kokoonpanon “Saapuu Elokuun yöt” kirvoitti yleisöltä koko tapahtuman raikuvimmat suosionosoitukset. Paleface ei turhaan ole kutsunut kappaletta uransa yhdeksi merkittävimmistä julistuksista.
Teollisuussalin ohjelman aloittanut Leif Segerstamin ja Martti Suosalon “Metsäkansan laulu” veti niinikään salin täyteen ja keräsi lähes kuusisataapäisen yleisön. Esitystä luonnehdittiin realistiseksi ja toivoa herättäväksi kuvaukseksi sodasta ja rauhasta. Tekstin teokseen on kirjoittanut Arto Seppälä, ohjauksesta vastasi Leena Salonen ja valosuunnittelusta Max Wikström.
Suurimman yleisön keräsivät kuitenkin Työväen Musiikkitapahtumassa järjestetyt festarihäät ja koko kansan unelmavävy Juha Tapio. Aitoa lattaritunnelmaa tarjoili Los Salsanismo, joka huolehti Salakapakan latinorytmeistä myöhään yöhön saakka. Salakapakan salsabileistä on muodotunut monelle salsannälkäiselle jo kesätraditio, johon saavutaan pidempienkin matkojen päästä.
Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään ensi vuonna 25.-28.7.2019.
- Julkaistu 31.07.2018
Työväen Musiikkitapahtumassa ennätysten vuosi – viikonloppu todisti, että työväenkulttuuri kiinnostaa edelleen
Työväen Musiikkitapahtuma teki jälleen yleisöennätyksen, kun viikonlopun aikana Valkeakoskella juhli yli 40 000 ihmistä. Nelipäiväinen kulttuuritapahtuma levittäytyi ympäri kaupunkia ja finaalipäivää vietettiin ikivihreän lastensuosikin Hevisauruksen keikan merkeissä Apianniemen kesäteatterilla.
Lauantaina juhlittiin työväenkulttuuria ja -musiikkia monella lavalla.
LISÄÄ UUTISIA
Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää
Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000
Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!
Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa.
Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu
Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut.
Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.
Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa
Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.
Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa
Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.