Skip to content

Työväen Musiikkitapahtumassa juhlitaan suomalaisen musiikkikentän legendoja – tänä vuonna ohjelmistossa on kaikkea punkista poppiin ja kansanmusiikista kansainväliseen kitararokkiin

Työväen Musiikkitapahtuma julkaisee kesän ohjelmistonsa. Yksi Suomen tunnelmallisimmista ja vanhimmista kulttuurifestivaaleista järjestetään 23.-26.7.2020 UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon piha-alueella, kanavanrannassa. Tänä vuonna tapahtumassa ilottelevat sulassa sovussa muun muassa kansanmusiikki, punk, rap, lattarit, rock, iskelmä ja nostalgiset iskelmähitit viime vuosikymmeniltä.

Tutut isot areenat Paperitori ja SAK-sali sekä pienemmät lavat Sananvapauden torilla, Jylhävaarassa, Kirjaslammen tanssilavalla ja maagisen tunnelmallisessa Salakapakassa pursuilevat elämyksiä.

Monipuolinen artistikattaus ja uudenlaisten kulttuurielämysten löytäminen ovat Työväen Musiikkitapahtuman ytimessä. Tänä vuonna lavalle tuodaan kansainvälisesti erittäin suosittuja suomalaisia artisteja niin kansanmusiikin kuin kitaramusiikin osalta. Maailmanmusiikkia, improvisaatiota, avantgardea ja klassista musiikkia yhdistävä harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen esiintyy festivaalilla ensimmäisen kerran. Myös modernia kansanmusiikkia, elektronista musiikkia ja karjalaisia kansanperinteitä yhdistävä Suistamon sähkö pyyhkii tapahtumassa pölyjä hyvin perinteisenä ja konservatiivisena pidetyn kansanmusiikin päältä.

Kansainvälisen tason kitarataiturointia tarjoilee kitaristi Erja Lyytinen, joka vastikään valittiin maailman parhaiden blueskitaristien joukkoon. Kitaravetoisen rock-musiikin ystäviä tapahtuma hemmottelee myös muun muassa ikonisen Popedalla, Anssi Kelalla, Irinalla, Leewingsillä sekä Kolmannen naisen odotetutulla paluukeikalla.

“Anssi Kela esiintyi meillä viimeksi vuonna 2001. Tuolloin Kelaa pidettiin vielä tuntemattomana trubaduurina, joka yllättäen vetikin koko tapahtumateltan ääriään myöten täyteen. Muistan vieläkin, kun Kela kaivoi muistiinpanonsa esiin ja esitti edellisyönä valmistuneen Milla -kappaleen. Se todellakin räjäytti pankin! Olen onnellinen, että saamme hänet taas tapahtumaan vieraaksi.” festivaalin toiminnanjohtaja Marianne Haapoja muistelee.

Työväen Musiikkitapahtuman tuntevat osaavatkin jo arvata, että tapahtumalla on tänäkin kesänä muutama ässä hihassa. Kesällä 2020 juhlistetaan suomalaisen musiikkikentän grand old maneja M.A. Nummista ja Hectoria. M.A. Numminen on esiintynyt musiikkitapahtumassa säännöllisesti sen lähes 50-vuotisen historian aikana. Siksi tapahtuma kunnioittaa Nummisen elämäntyötä ja juhlistaa 80-vuotiasta taiteilijaa.  Myös Hector on ollut Työväen Musiikkitapahtumassa erittäin pidetty vieras ja sen kunniaksi Litku Klemetti, Jonna Tervomaa, Olavi Uusivirta ja kitaristinakin tunnettu Timo Kämäräinen esittävät Sota on kaunis -teemakonsertissa Hectorin yhteiskunnallisia, sotaa kritisoivia ja rakkautta ylistäviä lauluja. Trubuuttikonsertin lisäksi Olavi Uusivirta esiintyy tapahtumassa soolokeikalla.

Iskelmän ystäville Työväen Musiikkitapahtuma tuo taiteilijajuhlavuottaan viettävän Muskan, Kake Randelinin sekä Neljänsuora -yhtyeestä ponnistaneen Antti Ketosen konsertit. Kotimaisen folkin ja tunnelmallisen popin faneille tarjolla ovat Erin, Knipi, Laura Moisio, Viitasen Piia, Kanerva, Liila Jokelin, Vilma Alina, Antti Autio sekä Tiisu.  Ja kuten aiemmin, myös tänä vuonna festivaalilla pääsee hyppimään räppikeikoille. Elastinen, Asa, Gettomasa, Gasellit. Mouhous ja MC KOO huolehtivat tästä. Lapsille ja lapsenmielisille tarjolla on pikkuväen suosikki Höpinätötterö sekä nuorisoidolit Eino ja Aapeli.

Myöhäisiltojen raskaammasta kattauksesta vastaavat Korpiklaani sekä JP Leppäluoto. Lauantai-illan legendaarisia ja hikisiä keskiyön salsabileitä unohtamatta. Tänäkin kesänä Los Salsanismo tarjoaa myös halukkaille maksuttoman salsatanssikurssin ennen illan keikkaa.

Kaikki tämä kiedotaan aiempien vuosien tapaan puutarhavaloihin, tunnelmaillisiin illanviettosoppiin, räsymattoihin, virkistäviin juomiin ja lämmittäviin ruokiin. Viikonlopun aikana juhlijoita ällistyttävät valo- ja tulitaiteilijat, trubaduurit, yöyhteislaulajat ja kymmenet muut yllätykset, joita tapahtuma vuosittain tarjoilee.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!