Skip to content

Työväen Musiikkitapahtumassa kolminkertaisesti nuorta miesenergiaa!

Työväen Musiikkitapahtuma on tunnettu monipuolisesta ohjelmistostaan, joka vetoaa kaikenlaisiin festarikävijöihin. Tänä vuonna esiintyjiin lukeutuu kolme kovaa poikabändiä: Rockwalli, Softengine ja The Alleyway Wolves. Jos nuori miesenergia saa sukat pyörimään jaloissa, ei seuraavien yhtyeiden keikkoja kannata jättää väliin.

Rockwalli – Rokkikukkoja Mansesta

Viiden nuorenmiehen muodostama Rockwalli soittaa omien sanojensa mukaan “manserokkia asenteella”. Asennetta todellakin löytyy, sillä laulaja Valtteri Aaltonen, kitaristit Sampsa Rättäri ja Anton Äikäs, basisti Alex Hautamäki sekä rumpali Jimi Hautamäki ovat melkoisia rokkikukkoja.

Toisen polven muusikoista koostuva bändi perustettiin vuonna 2009. Matkan varrella laulukieli vaihtui englannista suomeen, ja samalla muuttui myös kokoonpanon nimi: Riffractionista tuli Rockwalli.

Ahkerasti keikkailevaa Rockwallia on kehuttu karismaattisesta ja vauhdikkaasta esiintymisestään, joka on nostanut bändin yhä suurempaan tietoisuuteen kotimaisella rock-kentällä.

Softengine – Euroviisuedustaja ja paljon muuta

Suomea kunniakkaasti Euroviisuissa edustanut Softengine on yksi festariperjantain valopilkuista ja koko tapahtuman odotetuimmista bändeistä. Topi Latukan (laulu, kitara), Ossi Mäkelän (kitara, koskettimet), Eero Keskisen (basso), Henri Oskárin (koskettimet) ja Tuomo Alarinnan (rummut) muodostaman viisikon ura on lähtenyt huikeaan nousukiitoon, ja kokoonpanon keikkakalenteri onkin täyttynyt kiitettävästi.

Softenginen kappaleissa yhdistyvät akustiset ja elektroniset elementit sekä vastakohdat ylipäänsä. Yhtyeen musiikkia leimaa vahva omaperäinen soundi, jossa sekoittuvat esikuvilta (mm. Coldplay, Muse, Disco Ensemble ja 30 Seconds To Mars) saadut vaikutteet.

Bändi työstää parhaillaan uutta albumia, jonka ilmestymistä odottavat varmasti muutkin kuin viisufanit. Kuullaankohan konsertissa kuitenkin myös Euroviisujen helmi Something Better?

The Alleyway Wolves – Pirkanmaan paras signaamaton bändi

Helmikuussa 2014 perustettu The Alleyway Wolves on valkeakoskelainen vahvistus festivaalin lauantai-iltaan. Yhtye nousi pinnalle viime keväänä osallistuttuaan Kukkona Tunkiolla -bändikilpailuun ja voitettuaan sen. Tamperelaisen Jack the Rooster -ravintolan ja Trevolution Eventsin järjestämä mittelö on suunnattu pirkanmaalaisille yhtyeille, joilla ei vielä ole levytyssopimusta.

Neljän nuorenmiehen ensemble hurmaa yleisönsä melodisilla pop- ja rock-sävelmillään sekä suurella tunteen palolla. Nelikkoon kuuluvat Antti Tirri (laulu, kitara), Eetu Tiainen (kitara), Anssi Sillanpää (basso) sekä Jesse Forsström (rummut).

Tarkemmat tiedot ohjelmasta täältä.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!