Skip to content

Työväen Musiikkitapahtumassa riitti hellettä, kävijöitä ja tunnelmaa

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin musiikin ja auringon riemua torstaista sunnuntaihin. Festivaali järjestettiin tänä vuonna jo 43. kerran, ja tapahtuma-alueena palveli viime vuosien tapaan UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon historiallinen miljöö Valkeakosken keskustassa.

Festivaalilauantain aluksi kuultiin kiinnostavia puheenvuoroja työelämästä Ammattiliitto Pron Ain laulain työtäs tee! -tilaisuudessa. Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoskea ja varapuheenjohtaja Kalle Hyötystä, SDP:n puoluesihteeri Reijo Paanasta ja kansanedustaja Sirpa Paateroa sekä Pron puheenjohtaja Jorma Malista puhuttivat ajankohtaiset teemat: koulutuksen merkitys, työntekijän oikeudet, vuokratyön ongelmat sekä nuorten työllistyminen. Aihepiiriin sopivia lauluja säesti Tumppi Varonen.

Yksi päivän musiikillisista tähtihetkistä koettiin vuoden 2014 solidaarisuusartisti Yonan konsertissa. Yhdeksänhenkisen orkesterinsa kanssa esiintynyt laulajatar valloitti yleisön hurmaavalla välittömyydellään ja kappaleiden kauniilla sävelillä. Artistin mielestä parasta solidaarisuutta on läheisten huomioiminen.

– Hyvässä ilmapiirissä ihmiset jaksavat ajatella kaukokatseisesti ja ojentaa kätensä apua tarvitseville, Yona mietti ennen esiintymistään.

Olavi Uusivirralla riitti energiaa
Lauantaina esiintyivät myös argentiinalaisilla tangoilla ihastuttanut Martín Alvarado, voimallisella musiikillaan säväyttänyt Herra Ylppö & Ihmiset sekä upeasti laulujensa tunnelmaan eläytynyt Jonna Tervomaa. Illan ehkä vauhdikkaimmasta lavaesiintymisestä vastasi Olavi Uusivirta, jonka konsertissa hiki virtasi sekä estradilla että sen edustalla. Keikalla villiintynyt festarikansa sai myös iloita Uusivirran ja Tervomaan yllätysduetosta.

– Aina sitä miettii, että pitäisi joka kerta esiintyä kuin viimeistä päivää. Nyt todellakin tuntuu siltä, että annoin aivan kaikkeni, Uusivirta fiilisteli keikkansa jälkeen.

Työväenmusiikista nautittiin muun muassa Ilmo Korhosen 40-v. taiteilijajuhlakonsertissa sekä Duo Ari Nummisen & Hannu Kellan sekä Kaisa Korhosen esittämänä. Aatteellisia säveliä kuultiin myös Palefacelta.

Helteinen päivä huipentui viimeistään Yöyhteislauluissa, joissa tunnelma oli vertaansa vailla. Kauniit valot hehkuivat Kirjaslammen väreilevässä pinnassa, ja työväen- ja rauhanlaulut kaikuivat lämpimässä kesäyössä.

Lasten riemu oli täydellinen päätös festivaalille

Sunnuntaina tapahtuma sai päätöksensä Herra Heinämäen Lato-orkesterin konsertissa, joka hauskuutti lähes tuhathenkistä yleisöä. Festivaali oli kokonaisuudessaan hieno huipennus Valkeakosken kesälle, ja järjestäjät ovat tyytyväisiä auringonpaisteessa vietettyyn tapahtumaan.

– Oli upeaa, että esiintyjät ja talkoolaiset jaksoivat kovasta helteestä huolimatta. Yleisöäkin oli enemmän kuin viime kesänä, jolloin pääsimme lähes 39 000:een, kehui festivaalin toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään seuraavan kerran 23.–26.7.2015.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!