Skip to content

Vuokko Hovatta ja Sinikka Sokka lumosivat kuulijansa Työväen Musiikkitapahtumassa

Työväen Musiikkitapahtuma täyttyi perjantaina iloisista festarikävijöistä viileästä säästä huolimatta. Musiikillisia tähtihetkiä koettiin ainutkertaisessa Toverit herätkää -konsertissa, jolla juhlistettiin aiemmin päivällä julkistettua Timo Kalevi Forssin samannimistä teosta.

Konsertin solistit Vuokko Hovatta ja Sinikka Sokka saivat yleisönkin laulamaan mukana, ja väkeä riitti Puu-Salin teltan ulkopuolelle asti.
– On ihanaa laulaa näitä lauluja, joita on itse laulanut paljon sekä kuulla niitä toisen henkilön laulamina ja uusin sovituksin, Sinikka Sokka iloitsi.
Perjantaina vietettiin Työväen Musiikkitapahtuman virallisia avajaisia, joissa kehuttiin festivaalin monipuolista ohjelmatarjontaa. Iltapäivällä järjestettiin myös Hyvä johtajuus -arvokeskustelu, jossa keskustelijoina olivat mm. EVA:n johtaja Matti Apunen sekä Koneen muotoilujohtaja Anne Stenros. Keskustelussa peräänkuulutettiin motivoivaa ja mahdollistavaa johtamista, selkeää tavoitteenasettelua sekä itsensä johtamisen taitoa.
– Hierarkiajohtamisen aika on monessa työtehtävässä ohi, lausui SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.
Yleisön suosikki Jenni Vartiainen veti tunnelmallisen keikan, joka sai kädet heilumaan ilmassa musiikin tahdissa. Useampi kuin yksi pari antautui tanssin pyörteisiin herkän Minä sinua vaan -kappaleen tahdissa. Myös UMK-kilpailusta tuttu Shava keräsi festarikävijöiltä ylistyksen sanoja.
Festivaaliohjelmaa järjestettiin myös Valkeakosken keskustassa, sillä kansanmuusikko Emilia Lajusen fillarikiertue saapui kaupunkiin. Muusikko esiintyi kauppakeskus Koskikarassa poljettuaan aamulla 90 kilometriä Valkeakoskelle.
– On tosi hienoa, että musiikkia tuodaan myös festivaalialueen ulkopuolelle, ja kansanmusiikki on niin monipuolista, että sen piiristä löytyy myös kauppakeskukseen sopivaa materiaalia, pohti Lajunen.
Lisäksi lauantaina Kirjaslammen tanssilavalla vietettiin Paperibluesia, jonka intiimi ja herkkä tunnelma teki upeasti oikeutta Dave Lindholmin  sekä Ninni Poijärven & Mika Kuokkasen musiikille. Ilta huipentui Paperitorilla Teflon Brothersin sekä Asa & Bandin rap-keikkoihin, jotka saivat etenkin nuoremman festarikansan liikkeelle.

Tänään luvassa katusoittoa ja uusia lauluja

Festivaalilauantaina valokeilaan astuvat muun muassa Egotrippi, Viikate, Atomirotta, Pete Parkkonen, Aurora sekä Amadeus Lundberg. Lavalle nousee myös juutalaisespanjalaisia lauluja esittävän saksalaisduo Marcia:Bloomin keikka. Festivaalilla kuullaan myös hieno Punatukkaiselle tytölleni – Olavi Virta 100 vuotta -konsertti.
Lauantaina Työväen Musiikkitapahtumaan rantautuu aivan uusi ohjelmakokonaisuus Ekakerta – uusien laulujen festivaali, jonka pääosassa ovat vielä suurelle yleisölle tuntemattomat suomalaiset lauluntekijät sekä aiemmin julkaisemattomat laulut. Lavalla nähdään myös laulunteon kokeneempiakin konkareita Timo Kiiskisestä Heimo Hatakkaan ja Kaija Kärkisestä Heikki Saloon. Ekakerta-festivaali tarjoaa lauluntekijöille oivallisen kohtaamispaikan ja yleisölle kiehtovan kurkistuksen laulunteon saloihin.
Työväen Musiikkitapahtuma levittäytyy myös lauantaina Valkeakosken keskustaan, sillä ohjelmaa järjestetään Koitonaukiolla ja Kauppakeskus Koskikarassa. Luvassa on räppäri Mercedes Bentson sekä fillaripianisti Aarno Paakkarin keikat, joiden ohella keskustan katusoittolavalla saatetaan kuulla kaupungin kulkijoiden omia katusoittobravuureja.
Perinteiset Yöyhteislaulut päättävät festivaalilauantain. Yhteislaulutilaisuudessa lauletaan tuttuja työväen- ja rauhanlauluja Tuuli ja Reino Bäckströmin johdolla kauniisti valaistussa Kirjaslammen uimalassa.

LISÄÄ UUTISIA

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai: hengästyttävä kavalkadi huippuartisteja, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja

Työväen Musiikkitapahtuman pisin tapahtumapäivä 30.7. marssitti UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen hengästyttävän kattauksen huippuesiintyjiä, työväenperinnettä ja spesiaalikonsertteja. TMT-Talk keskustelut toivat ohjelmistoon ajankohtaisen lisän.

Juhlakonsertti sukelsi Työväen Musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. Hector yhdisti sukupolvet ja vahvat lauluntekijät vakuuttivat.

Työväen Musiikkitapahtuman kolmas päivä juhli tapahtuman puoli vuosisataa kestänyttä taivalta ja nosti esiin upeat suomalaiset lauluntekijät. 50-vuotisjuhlakonsertin solisteina nähtiin mm. Eija Ahvo, Minja Koski, Mikko Perkoila, Harri Saksala, Heikki Salo ja Jani Uhlenius. Hectorin tämän kesän ainoa keikka oman yhtyeen kanssa keräsi valtavan yleisön, ja yhdisti eri sukupolvet laulamaan mukana kaikille tuttuja klassikkolauluja.

Musiikkitapahtuman torstaipäivänä aurinko helli, tehdasmiljöö täyttyi onnellisista ihmistä ja vahvat artistit ilahduttivat

Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäinen suuren yleisön päivä alkoi auringonpaisteessa. Kun vuosien tauon jälkeen yleisö virtasi runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Tätä oli selvästi odotettu!

Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlat saivat upean startin nuorten ja paikallisten yhtyeiden voimin

Pitkä odotus on ohi – Työväen Musiikkitapahtumaa päästään vihdoin viettämään kasvotusten vanhojen ja uusien ystävien kesken! Festivaalin avasi nuortenohjelma Jylhävaarassa, minkä jälkeen Salakapakan Paikallista Energiaa -illassa nähtiin huikeita esiintyjiä eri genreistä: Säveliä Seurakunnasta, AARO, KQ Groove sekä Nappiverkkarit. Tästä on hyvä jatkaa Musareiden 50-vuotissynttäreiden juhlintaa!